DUBRAVKO LAŽETA Naš projekt „Promotor zdravlja“ preventivnog je karaktera

Dubravko Lažeta, voditelja programa i projekata Udruge Građanska prevencija „Osječka škola“

Udruga Građanska prevencija „Osječka škola“ nevladina je, neprofitna organizacija osnovana 2003. Od 1996. godine organizirana je kao neformalna inicijativa građana i volonterski aktivno djeluje u radu s djecom i mladima, te osobama s posebnim potrebama. Glavni ciljevi udruge su prevencija ovisnosti i nasilja. O projektu „Promotor zdravlja 2019.“ Govori voditelj programa i projekata udruge, Dubravko Lažeta.

  • Udruga Građanska prevencija „Osječka škola“ iz proračuna je Grada Osijeka za 2019. godinu dobila 7.740,00 kuna proračunskog novca za projekt „Promotor zdravlja 2019.“.O kakvom je projektu riječ? Gdje se on provodi i tko u njemu sudjeluje?

Promotor zdravlja 2019., projekt je preventivnog karaktera. Stručni tim izvoditelja projekta u suradnji s brojnim stručnim suradnicima, pripremio je aktivnosti koje se provode kroz multimedijalne radionice sa svrhom ostvarenja cilja usmjerenog prema prevenciji štetnih posljedica kod ciljane skupine djece i mladih.

MANIFESTACIJA Pored brojnih radionica, održat će se manifestacija pod nazivom „Promotor zdravlja 2019.“.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Zadovoljni smo dobivenim iznosom. Financijska sredstva će biti raspodijeljena, odnosno utrošena prema ugovorenim obvezama na sufinanciranje i pokriće troškova organizacije provedbe projektnih aktivnosti.

  •  Koje još aktivnosti provodite? Koliko korisnika na godišnjoj razini sudjeluje u vašim projektima/radionicama/aktivnostima?

Udruga djeluje na području socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja. Projekti koje udruga provodi odnose se na navedeno područje.

  • Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vaše udruge na još neki način?

Zadovoljni smo suradnjom s gradom Osijekom. Grad Osijek pomaže rad udruge, sukladno kapacitetima ljudskih resursa i pružanjem podrške prilikom određenih rješavanja suorganizacijskih teškoća i slično.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost je izuzetno bitna. Izgradnjom lokalne sredine koja počiva na temeljima transparentnosti, moguće je stvarati okružje u kojem građani imaju povjerenje u istinitost i čistoću financijskog upravljanja.

UKLJUČENOST Takav pristup, rezultira većom uključenosti građana sa svrhom izgradnje lokalne zajednice po mjeri građana.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: