Grad Osijek – pozitivan primjer kako se surađuje s nacionalnim manjinama

U Osijeku su boravili predstavnici Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina koji su održali radni sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Borisom Piližotom te predsjednicima Vijeća nacionalnih manjina i predstavnicima nacionalnih manjina u gradu.

ORGANIZACIJA Među temama trećeg ovogodišnjeg sastanka predsjednika vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Osijeka sa zamjenikom gradonačelnika bila je i organizacija budućih manifestacija.

– Prva je koncert prigodom Dana grada Osijeka, a koji će po prvi puta biti i službeno uvršten u program obilježavanja Dana grada. Osim toga, riječi je bilo i o datumu prvog obilježavanja Dana nacionalnih manjina koji planiramo za 2020. godinu. Jedna od ideja koju smo vrlo blizu i potvrditi je 9. svibnja – kada se obilježava Dan Europe koji promiče mir i jedinstvo. Smatramo da je to dobar datum za buduće obilježavanje Dana nacionalnih manjina. Tako bismo, također, imali jednu manifestaciju u svibnju i jednu krajem godine – kazao je zamjenik gradonačelnika.

Na sastanku s predsjednicima vijeća nacionalnih manjina i predstavnicima nacionalnih manjina otvorena je i tema mogućnosti privlačenja sredstava iz fondova Europske unije, a podršku djelovanju nacionalnih manjina dao je i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

MULTIKULTURALNA SREDINA Ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri istaknuo je Osijek kao multikulturalnu sredinu te podsjetio i kako je Vlada RH u svoj program uvrstila pitanje nacionalnih manjina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s