Obilježen Svjetski dan stanovanja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana stanovanja, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota primio je predstavnike Udruženja stanara grada Osijeka.

ZA BOLJI ŽIVOT Riječ je o danu koji se svake godine obilježava prvog ponedjeljka u listopadu, a upravo je osnovna smjernica djelovanja Udruženja stanara grada Osijeka – učiniti život svih stanara što kvalitetnijim.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota podsjetio je kako svakih 20 godina, Ujedinjeni narodi održavaju konferenciju posvećenu stanovanju i održivom urbanom razvoju, a ove godine naglasak UN-a je na uključivanje svih razina vlasti u problematiku stanovanja koja je posebno zahtjevna u urbanim sredinama.

Predsjednica Udruženja stanara grada Osijeka Vlasta Auguštin naglasila JE kako su napravljeni veliki pomaci u rješavanju stambene problematike i na razini države.

– Iznesen je Zakon o najmu stanova kako bi se riješio problem zaštićenih najmoprimaca koji je bio gorući posljednjih dvadesetak godina. Radi se i na novom Zakonu o upravljanju i održavanju zgrada, kao i na novom definiranju stambene politike Hrvatske. Udruženje stanara grada Osijeka pokreće inicijative, sudjeluje u raspravama, a sve kako bi bio most između korisnika stanova i vlasti, kako na razini Grada tako i države – naglasila je.

PRIRUČNIK Udruženje stanara grada Osijeka nedavno je izdalo i priručnik pod nazivom Pričuva, a koji obuhvaća odgovore na neka od pitanja s kojima se stanari susreću kao i educiranje o njihovim pravima i obvezama. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s