NIVES TRAUBER Sve slike darujemo u humanitarne svrhe, zbog čega smo izrazito ponosni

Nives Trauber, predsjednica udruge LIKAR

Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek – LIKAR osnovano je u cilju promicanja, razvitka i unapređenja likovne kulture i umjetnosti. LIKAR obuhvaća sve dobne skupine, a o projektima“Tradicionalna međunarodna likovna kolonija – Umjetnost bez granica 2019.“ i „Kreativne radionice i nastavak prijateljstva s Udrugom za Down sindrom iz Osijeka“, govori predsjednica udruge, Nives Trauber.

  • Udruga LIKAR iz Proračuna je Grada Osijeka za Tradicionalnu međunarodnu likovnu koloniju – Umjetnost bez granica 2019. dobila 5.000 kuna. Koliko je osoba sudjelovalo na koloniji i gdje se ona održavala?

Riječ je o našem već tradicionalnom projektu koji se održava početkom lipnja i traje tri dana. Okuplja oko 200 sudionika – slikara iz cijele Hrvatske i regije (Bosna i Hercegovina i Srbija). Kolonija se održava u Tikvešu, zelenoj oazi Lovačke udruge Bijela roda.

LOŠE VRIJEME Ove nam je godine kiša padala tijekom sva tri dana, no nismo posustali i kolonija je održana.

Zbog lošeg vremena ove nam se godine, na žalost, nisu pridružili naši dragi gosti – djeca iz Udruge za Down sindrom iz Osijeka i djeca iz SOS sela Ladimirevci.

Sve slike darujemo u humanitarne svrhe, zbog čega smo izrazito ponosni.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim sredstvima?

Naravno. Sredstva su uvijek dobrodošla i uvijek nam pomognu.

  • Za projekt „Kreativne radionice i nastavak prijateljstva s Udrugom za Down sindrom iz Osijeka“ dobili ste 13.000 kuna proračunskog novca. O kakvom je projektu riječ?

Ovaj projekt traje tijekom cijele godine, a sada u listopadu započinju radionice u Muzeju likovnih umjetnosti, koji je naš suradnik na ovom projektu.

RADIONICE Svake subote djeca će moći dolaziti na radionice. Već duže vrijeme surađujemo s Udrugom Down sindrom, a djeca uživaju na radionicama.

  • Provodite li još neke projekte?

Imali smo još jedan projekt – jednokratna pomoć za osječki Azil. Uručili smo im slike koje će ići na aukcijsku prodaju. Već duži niz godina surađujemo s Azilom.

Rado se odazivamo na humanitarne akcije i svi su naši projekti napravljeni u tom smjeru.

  • Koliko članova brojite? Tko vam se sve može pridružiti?

Imamo oko 70 članova. LIKAR je jedna od najstarijih udruga u gradu, djeluje od 1976. godine. Donedavno smo djelovali u Muzeju likovnih umjetnosti, a sada smo u podrumskim prostorijama na Vijencu Jakova Gotovca 6. Lijepo smo ga uredili i sada uključujemo nove članove kroz naše radionice.

NOVI ČLANOVI Očekujemo što veći odaziv novih članova, radimo sa svim dobnim skupinama i želja nam je pojačati naše redove mladim članovima.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost proračuna vrlo je važna, kako grada, tako i udruga. Sve ono što udruge dobiju mora se odraditi i opravdati, a grad to treba popratiti.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: