Završena izgradnja dva nova reciklažna dvorišta

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji je donio plan gospodarenja otpadom, a uspješno je realizirao i projekte nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Sada je u odgovornom gospodarenju otpadom napravio i nekoliko koraka dalje.

NOVA RECIKLAŽNA DVORIŠTA Završena je izgradnja reciklažnih dvorišta u Gornjem gradu i Retfali, u planu je izgradnja još jednog u Donjem gradu, a započet je i projekt izobrazbe građana i poslovnih korisnika o održivom gospodarenju otpadom.

Nova reciklažna dvorišta u Gornjem gradu (Ulica sv. Leopolda Bogdana Mandića 18a) i Retfali (Kapelska ulica 83) suvremeno su opremljena, natkrivena i osvijetljena, a zaprimat će 48 vrsta otpada – uključujući i onaj opasan za okoliš, poput lijekova, baterija i ulja.

– Reciklažna dvorišta planski su napravljena da pokriju sve dijelove grada i ukupna vrijednost radova na njihovoj izgradnji je 8 milijuna kuna, od čega se 85% sredstava financira iz EU fondova – naglasio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, koji je najavio službeno otvorenje i predstavljanje dvorišta za 9. listopada.

CIJELI GRAD Uz već postojeće dvorište na Jugu II, kojeg mjesečno posjeti više od 2000 građana,  Grad nakon riješenih imovinskih odnosa planira izgraditi reciklažno dvorište i na području Donjeg grada, kako bi ispunio zakonsku obvezu te u cijelosti pokrio područje grada. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s