VLASTA AUGUŠTIN Kroz priručnik PRIČUVA – prava i obveze educirat ćemo suvlasnike stanova

Udruženje stanara grada Osijeka osnovano je 1993. godine sa željom učiniti život u Osijeku ljepšim i kvalitetnijim. Okuplja vlasnike kuća i stanova, suvlasnike, najmoprimce, osobe u podnajmu, te korisnike socijalnih stanova. O dva nova projekta, suradnji s Gradom Osijekom i samim suvlasnicima, govori predsjednica udruge, Vlasta Auguštin.

  • Udruženje stanara grada Osijeka iz proračuna je za 2019. Godinu dobilo 10.000 kuna za projekt „PRIČUVA – prava i obveze“. O kakvom je projektu riječ?

Projekt ćemo predstavitu putem priručnika kojim ćemo informirati i educirati suvlasnike stanova o pravima i obvezama koje proizlaze iz zajedničke imovine suvlasnika koju zovemo pričuvom.

KOMUNIKACIJA Na taj ćemo način dati mogućnost svim zainteresiranim suvlasnicima da dobiju odgovore na mnoga pitanja, a predstavnicima suvlasnika olakšati komunikaciju sa suvlasnicima.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim sredstvima? U što će se ona utrošiti?

Zadovoljni smo dobivenim sredstvima za ovaj projekt, a sredstva ćemo utrošiti za realizaciju projekta, edukaciju i njegovu prezentaciju.

  • Za projekt „Sredstva pričuve za zaštitu okoliša“ dobili ste 3.000 kuna. Što je obuhvaćeno ovim projektom?

Sredstva pričuve mogu imati za cilj i provođenje zajedničkih ekoloških projekata u stambenim jedinicama i zajedničkim prostorima.

IZGRADNJA Radi se o zajedničkom oblikovanju i izgradnji urbanih vrtova, balkona, površina oko zgrada, terasa, korištenja ekoloških sredstava za čišćenje i vrtlarenje i slično, a čija se provedba može financirati iz sredstava zajedničke pričuve.

  • Obraćaju li vam se građani za savjete i pomoć? S kojim se problemima najčešće susreću, posebice kada je riječ o građanima koji žive u zgradama zajedničkog stanovanja?

Udruženje stanara svojim djelovanjem – direktnim kontaktima, putem telefona, e-maila i Facebooka rješava mnoge stambene probleme i nejasnoće i upućuje suvlasnike na razvijanje kulture stanovanja.

INTERESI Ujedno štitimo i promičemo interese vlasnika stanova, ali i svih onih subjekata koji utječu na kvalitetu stanovanja u našem gradu.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge i na neki drugi način? Kako ste zadovoljni suradnjom s gradom?

Bez pomoći Grada Udruženje ne bi moglo funkcionirati. Imamo besplatan poslovni  prostor i plaćene režijske troškove.

ZADOVOLJNI Učinit ćemo i dodatne napore, kako bi suradnja sa Gradom bila još bolja.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna vrlo važna radi stjecanja povjerenja građana što građani  prepoznaju i nagrađuju.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s