Započeo projekt Čist grad – naš ponOS

Na Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, 16. rujna, u Gradskoj je upravi predstavljen projekt izobrazno-informativnih aktivnosti Grada Osijeka o održivom gospodarenju otpadom „Čist grad – naš ponOS“.

Projekt vrijedan 2,3 milijuna kuna educirat će građane Osijeka o njihovoj ulozi u procesima gospodarenja otpadom, izgraditi im svijest o važnosti reda prvenstva gospodarenja otpadom, uključujući i ponovnu uporabu, recikliranje i kompostiranje, koji imaju važnu ulogu u uspostavi sustava kružnog gospodarenja otpadom.

PARTNER Ključan partner Gradskoj upravi u provedbi ovoga projekta je gradska komunalna tvrtka Unikom koja već godinama ulaže znatne napore u unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom u Osijeku, ali i u samu izobrazbu građana.

Direktor Unikoma Davor Vić napomenuo kako, prema posljednjim podatcima iz 2018., količina nastalog komunalnog otpada po glavi stanovnika iznosi 208 kg, a cilj je da ta količina u Osijeku bude maksimalno 56 kg po stanovniku godišnje te ocijenio kako je ovaj projekt došao u pravo vrijeme i da se zadani cilj može dostići unaprjeđenjem komunalne infrastrukture, ali i izobrazbom građana.

Osječki dogradonačelnik Boris Piližota naveo je kako projektne aktivnosti počinju s današnjim danom, a završavaju 29. travnja 2020. te podsjetio da Osijek prednjači u gospodarenju otpadom među velikim gradovima, posebice kada se uzmu u obzir i druga dva projekta iz gospodarenja otpadom: nabava 31.600 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada te izgradnja reciklažnih dvorišta u Gornjem gradu i Retfali. Sva tri projekta vrijedna su oko 18,5 milijuna kuna, od čega je gotovo 16 milijuna sufinancirano sredstvima EU.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s