Novi vrtić za 135 mališana

Radovi na izgradnji suvremenog dječjeg vrtića u Višnjevcu odvijali su se prema planu te je prvim danom nove pedagoške godine ovaj ekološki vrtić otvorio svoja vrata za 135 mališana s područja Višnjevca i Josipovca.

NAKON 20 GODINA Višnjevac konačno, nakon 20 godina, ima vrtić koji je moderan, suvremen i izgrađen u skladu sa svim suvremenim standardima.

– Vjerujem kako će zadovoljiti sve potrebe djece iz Višnjevca, ali i Josipovca – rekao je dogradonačelnik Boris Piližota otvarajući višnjevački vrtić.

Radi se o suvremenom vrtiću građenom po svim standardima energetske učinkovitosti koji S četiri jasličke i šest vrtićkih jedinica zadovoljava potrebe obitelji s područja Višnjevca i Josipovca.

Vrtić je, između ostaloga, opremljen zelenim atrijem usred objekta, podnim grijanjem, prostorom za igru na otvorenom i raznim drugim sadržajima koji – rasprostranjeni na 1380,80 kvadratnih metara – nedvojbeno nadmašuju pedagoški standard, ali i standarde zaštite okoliša.

URBANIZACIJA Težeći cjelovitoj urbanizaciji Višnjevca, gradska je uprava financirala izgradnju dugo očekivanog vrtića, a poduprlo ju je i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske s 1,5 milijuna kuna. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s