MARIJA SUŽNJEVIĆ Svake godine nastojimo uvesti nove aktivnosti kojima bismo privukli nove članove i korisnike

Matica umirovljenika Grada Osijeka najveća je udruga na području grada koja okuplja i brine o osobama starije životne dobi s tradicijom postojanja od 1946. godine. Udruga ima više od 1.700 članova na području Osijeka i prigradskih naselja. O projektu „Sretna treća dob“ govori predsjednica udruge, Marija Sužnjević.

  • MUH Matica umirovljenika grada Osijeka iz proračuna je grada Osijeka u 2018. godini za projekt „Sretna treća dob“ dobila 15.500 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Projekt „Sretna treća dob“ namijenjen je osobama starije životne dobi sa područja Grada Osijeka i prigradskih naselja – Josipovac, Višnjevac, Tenja, Sarvaš.

  • Čemu su namijenjena ta sredstva? Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom?

Sredstva su namijenjena aktivnostima koje provodi udruga za osobe starije životne dobi. Udruga je organizirala kreativne, zabavne, sportske, informativne i edukativne radionice. Planirano je da će u projektu sudjelovati više od 350 osoba kroz razne aktivnosti.

DOBAR DIO Dobivenim iznosom ćemo uspjeti provesti određene aktivnosti, ali ne sve one koje smo željeli, jer udruga ima 15 podružnica pri svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, te preko 1.700 članova.

  • Koje još aktivnosti provodite? Koliko članova udruge je redovito u tim aktivnostima?

Surađujemo s drugim udrugama i organizacijama te u sklopu te suradnje provodimo zajedničke aktivnosti. Tako smo tokom ove godine proveli edukativni radionicu s djelatnicima Policijske postaje Osijek o prevarama osoba starije životne dobi.

SURADNJA Također imamo odličnu suradnju s Crvenim križem Osijek s kojim provodimo razne preventivne i edukativne radionice.

Jednom mjesečno pri svim našim podružnicama organizirali smo da volonteri Crvenog križa Osijek za naše članove provedu akciju kontrole šećera u krvi i kontrolu krvnog tlaka.

U tim aktivnostima redovito sudjeluje više od 500 članova udruge.

  • Mijenjate li aktivnosti iz godine u godinu? Koliko sami korisnici vaših usluga, odnosno članovi, participiraju u kreiranju programa/aktivnosti?

Aktivnosti koje provodimo ne mijenjamo iz godine u godinu jer su to aktivnosti koje članovi vole i sudjeluju u njima. Svake godine nastojimo uvesti neke nove aktivnosti kojima bismo privukli nove članove i korisnike.

PLES Tako smo na inicijativu članova uveli plesne radionice u suradnji s plesnim klubovima sa područja Grada Osijeka.

Kroz tu aktivnost prošlo je više od 100 članova koji su naučili nove plesove te su nakon završetka aktivnosti dobili diplome za uspješno završen tečaj plesa iz pet vrsta plesova.

  • Gdje se okupljate? Tko vam se sve može pridružiti?

Naši članovi i korisnici okupljaju se u našim prostorijama u Reisnerovoj 48 Osijek, te pri gradskim četvrtima i mjesnim odborima naših podružnica.

POZIV Pridružiti se mogu sve osobe starije životne dobi koje žele aktivno provesti svoje umirovljeničke dane.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način? Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

Matica umirovljenika sudjeluje u svim aktivnostima organiziranim od strane Grada Osijeka. Smatramo da je suradnja naše udruge i Grada Osijeka vrlo uspješna i korisna, Grad podupire financijski naše programe, daje nam na korištenje prostore pri gradskim i mjesnim odborima.

USPJEŠNO Naša uspješna suradnja doprinosi boljem i ljepšem životu osoba starije životne dobi Grada Osijeka.

Partnerski odnos koji smo uspostavili kroz dugi niz godina suradnje želimo i u budućnosti uspješno nastaviti.

  • Na koje probleme u Osijeku starije osobe nailaze? Vodi li Grad više računa o osobama treće životne dobi u odnosu na prijašnje godine?

Najveći problem je nedostataka smještaja za osobe starije životne dobi, tj. mali broj Domova za starije osobe na području Grada Osijeka koji pružaju kompletnu uslugu po prihvatljivim cijenama.

POTREBE Kroz programe koje Grad provodi za osobe starije životne dobi vodi se računa o njihovim potrebama i problemima.

  • Grad Osijek je ponovno dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentan proračun omogućuje uvid u potrošnju proračunskih sredstava koje uplaćuju građani Grada Osijeka. Zato je važno da proračun bude transparentan, a sredstva korisno utrošena.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s