SAŠA OSTOJIĆ Posao dobro ide i uvijek ga ima za one koji žele raditi

Saša ostojić, suvlasnik tvrtke Skripta

Tvrtka Skripta je partner broj jedan za najam fotokopirnih printera i ispisna rješenja sve do Zagreba. Posluje od 1998. kad je utemeljena na poslovima fotokopiranja. Danas prodaju, daju u najam, servisiraju i održavaju fotokopirne uređaje i ostalu uredsku opremu. O tvrtki, te potporama Grada Osijeka, govori suvlasnik Skripte, Saša Ostojić.

  • Uz tvrtku Skripta osnovana je i Skripta Tisak, a odnedavno ste i vlasnici Grafike. Koliko su vam gradske potpore pomogle u poslovanju?

Desetak godina nakon osnivanja Skripte osnovali smo i tvrtku Skripa Tisak koja se bavi grafičkom i reklamnom produkcijom, a prošle je godine dobila i 40.000 kuna gradskih poticaja, te još 8.000 kuna za sudjelovanje na sajmovima.

DOBRODOŠLO Potpora nam je dobro došla za prošlogodišnji nastup na sajmu u Splitu gdje smo predstavili svoje proizvode – digitalni tisak velikih formata, izradu svjetlećih reklama, oslikavanje vozila, te izradu meni karata.

  • Planirate li se prijaviti i ove godine za potpore?

Svakako. Ove godine planiramo za gradske potpore prijaviti i tvrtke Skripta Tisak i Grafika, koja je također u našem vlasništvu od srpnja prošle godine.

PROŠIRENJE Sad će potpore biti proširene i dodjeljivat će se dva puta godišnje, a ne svakog mjeseca kako je to bilo ranije.

Vidjet ćemo kako će to ovoga puta funkcionirati, iako mislim da je bilo bolje kad se više puta tijekom godine mogao podnositi zahtjev.

Gradski natječaji za potpore poduzetnicima su vrlo jednostavni jer ne treba skupljati previše papirologije. Novci se dobiju relativno brzo, a to je poduzetnicima bitno.

  • Koliko djelatnika zapošljavate? Planirate li proširenje proizvodnje?

Sve tri naše tvrtke su odvojeni subjekti na različitim lokacijama, a ukupno zapošljavamo oko 70 djelatnika. Posao dobro ide i zadovoljni smo. Onaj tko hoće i želi raditi – posla uvijek za njega ima.

800.000 kuna prošle smo godine uložili u novu opremu kako bi postigli bolju kvalitetu tiska, grafičke i reklamne produkcije.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: