IVAN JURLINA Radimo mobilne i web appove za klijente iz zapadne Europe

Full service agencija COBE (Creators Of Beautiful Experiences) ima sjedište u Münchenu i ured u Osijeku koji je otvoren 2014., a danas ovdje zapošljava 19 djelatnika i tri studenta. O osječkom uredu, razvoju gospodarstva u gradu, te gradskim poticajima govori voditelj ljudskih potencijala tvrtke, Ivan Jurlina.

  • Kako je tvrtka Cobe stigla u Osijek? Koliko ljudi zapošljavate?

Tvrtka se bavi razvojem mobilnih i web aplikacija, a klijenti su im uglavnom iz Njemačke, Švicarske i Austrije. Zapravo, 2014. tvrtka je otvorila urede u Zagrebu i Osijeku, a 2016. se zagrebački ured gasi. Tada je osječki ured zapošljavao četiri djelatnika, a danas je ta brojka pet puta veća – 19 zaposlenih je u osječkom uredu, a od toga čak 9 žena; jedna od njih je i voditeljica ureda.

NOVA ZAPOŠLJAVANJA Tvrtka organski raste, a nova zapošljavanja planiramo, no u tome smo oprezni. Imamo vrlo složen selekcijski postupak. Zapošljavamo visokoobrazovane djelatnike.

Tvrtka je odlučila urede otvoriti u Hrvatskoj prvenstveno zbog činjenice što je jedan od bivših osnivača iz Višnjevca. Kako Osijek ima kvalitetnih programera, na kraju se pokazalo da su oni uspjeli nadjačati zagrebački ured.

  • Kako ste zadovoljni odnosom Grada Osijeka prema poduzetnicima? Jeste li koristili potpore?

Grad Osijek danas puno više polaže na poduzetnike nego što je to bilo ranijih godina. Mi do sada nismo koristili gradske potpore, ali ove godine ćemo se prijaviti.

GRADSKE MJERE Vidjet ćemo kako budemo širili poslovanje da se prijavimo na gradske mjere za nabavku nove opreme, te eventualno na javne pozive za konferencije i izlaganja, budući da mi naše djelatnike šaljemo na radne edukacije i konferencije.

To sve ovisi o obimu posla, jer trenutno smo zadovoljni što se tiče klijenata, pa nam poslovanje ne ovisi o poticajima. No, oni su svakako dobrodošli i mislim da puno znače ljudima koji tek kreću u posao.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s