Proračun grada Osijeka opet među najtransparentnijima

Grad Osijek i ove je godine dobio Priznanje Instituta za javne financije za transparentnost gradskog proračuna osvojivši maksimalnih 5 bodova.

576 PRORAČUNA Istraživanjem koje je obuhvatilo 576 lokalnih proračuna u RH željelo se utvrditi broj i pravovremenost objavljenih dokumenata te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica.

Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim web stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2018. do ožujka 2019. Time je obuhvaćeno izvršenje proračuna za 2017, polugodišnje izvršenje proračuna za 2018., prijedlog proračuna za 2019., izglasani proračun za 2019. te proračun za građane za 2019. Kako se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti mogla se kretati od 0-5.

U VRHU Ovo je do sada peti ciklus istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, stoga je važno istaknuti kako se Grad Osijek, objavivši svih pet traženih dokumenata u svim dosadašnjim ciklusima, svrstao u sam vrh transparentnosti, odnosno među samo osam gradova RH uz Buzet, Pazin, Pulu, Rijeku, Slavonski Brod, Vodice i Zagreb.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s