Kopika je prva pametna plaža u Hrvatskoj!

Grad Osijek može se pohvaliti prvom pametnom plažom. Vrijedna investicija obuhvatila je uređene poznatog osječkog kupališta – Kopike.

SUFINANCIRANJE Projekt je vrijedan 1.053.876,25 kuna od čega je sufinanciran iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture i Ministarstva turizma u iznosu od 392.000,00 kuna. 

Ostatak potrebnih financijskih sredstava, više od 660.000 kuna, osigurao je Grad Osijek.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u prosincu 2018., a realizacija projekta je započela u svibnju 2019., dok su radovi završeni u srpnju.

I PAMETNO STABLO U okviru investicije postavljeno je pet pametnih klupa, tri kabine za presvlačenje, deset pametnih tuševa, dvadeset novih LED rasvjetnih tijela sa stupovima, dva seta za sjedanje i jedno pametno stablo.

U svakom trenutku svi oni koji dođu na kupanje mogu puniti svoje mobilne uređaje i laptope. Ako krenu u vožnju e-biciklom ili e-romobilom mogu malo odmoriti, te napuniti svoja vozila.

Na solarnom stablu ima šest uobičajenih i isto toliko USB utičnica, a crpit će solarnu energiju pomoću fotonaponskih panela kapaciteta 810 vati. Pod krošnjom ovog drveta ima i 12 sjedećih mjesta. Na solarnim klupama i setovima za sjedenje moguće je bežično puniti dva mobilna uređaja te na 4 USB priključka.

HRVATSKI PROIZVOD Važno je istaknuti kako su pametne klupe, tuševi, kabine za presvlačenje, setovi za sjedenje, ali i stablo proizvod hrvatskog znanja što ovo ulaganje čini još vrjednijim.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s