IVAN MATEJAŠIĆ Gradska vlast se stvarno trudi, ulaže i pomaže poduzetnicima

Tvrtka Spin posluje od 1990., trenutačno zapošljava 61 djelatnika, a u travnju su zaposlili po jednu osobu iz Ivanić Grada, Beloga Manastira, Tovarnika i Novoga Sada.  O kvalitetnom kadru, potporama grada Osijeka, te poduzetničkoj klimi u gradu govori direktor tvrtke, Ivan Matejašić.

  • Poslujete gotovo 30 godina, a s kvalitetnim kadrom imate problema, pa ste ih počeli sami obrazovati.

Posao, vidi se prema našim rezultatima, ide dobro. Negdje smo na 16 milijuna kuna prihoda. Razvijamo integrirane informacijske sustave koji unapređuju poslovanje srednjih i velikih tvrtki.

SOFTWARE Naš Jupiter poslovni software poslužuje više od 300 poslovnih subjekata, među njima i stvarno velikih tvrtki u Hrvatskoj i regiji.

Zapošljavamo dva profila djelatnika – konzultante za poslovne procese i developere, ljude koji razvijaju software. I oduvijek imamo problem s kvalitetnom radnom snagom. Naše školstvo ih proizvodi na kapaljku i nismo zadovoljni tom kvalitetom. Zato smo razvili vlastite procese i obrazujemo ljude za ono što nama treba. Unazad tri godine baza je bila široka i duboka, a onda je došlo do velikog odljeva ljudi prema Zagrebu i inozemstvu, a razvila se i konkurencija.

  • Počeli ste zapošljavati i ljude iz drugih krajeva Hrvatske.

Nekad je na naše natječaje stizalo između 70 i 120 zamolbi, a sada ih dobijemo do 45. To je za selekcijski proces na rubu izdržljivosti, jer među tih 45 zamolbi jedva nađemo tri ili četiri osobe koje zadovoljavaju ulazne kriterije.

KADAR Zbog toga smo krenuli privlačiti kadar iz ostatka Hrvatske, ali i iz regije.

  • Prošle ste godine koristili potporu Grada Osijeka za nabavku informatičke opreme. Koliko vam je ona pomogla u poslovanju?

Mislim da se ova gradska vlast stvarno trudi, ulaže i pomaže poduzetnicima.

AKTIVNOSTI Kroz poduzetničku zonu, razne aktivnosti, prisutnost na terenu i kroz razgovore s poduzetnicima. To je jako dobro.

Daje maksimum da se poduzetnička klima promijeni.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s