Ekološki vrtić u Višnjevcu od jeseni će pohađati 130 djece

Radovi na izgradnji suvremenog dječjeg vrtića u Višnjevcu, vrijednog gotovo 10 milijuna kuna, odvijali su se sukladno dinamičkom planu te će na jesen sasvim pouzdano ovaj ekološki vrtić pohađati 130 mališana s područja Višnjevca i Josipovca.

NAMJEŠTANJE Budući da je preostalo još njegovo opremanje namještajem i didaktičkim materijalom, u Gradskoj su upravi – Grad Osijek i tvrtka Bonavia d.o.o. zaključili Ugovor o nabavi, isporuci i ugradnji namještaja vrijedan 700.000 kuna. Istovremeno, potpisan je i ugovor o isporuci didaktičke opreme vrijedan gotovo 194.000 kuna.

Prigodom potpisivanja ugovora, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota podsjetio je kako se radi o suvremenom vrtiću građenom po svim standardima energetske učinkovitosti te koji će s četiri jasličke i šest vrtićkih jedinica zadovoljiti potrebe sve djece s područja Višnjevca i Josipovca.

– Izgradnjom ovoga vrtića podižemo pedagoški standard predškolskoga odgoja i naobrazbe u Osijeku. Posebno mi je zadovoljstvo istaknuti kako će zaposliti 15 odgojitelja, a očekujemo i da će roditelji biti izuzetno zadovoljni jer će vrtić imat sve sadržaje koji se očekuju od jednog modernog vrtića – rekao je Piližota.

STANDARD Vrtić će imati zeleni atrij usred objekta, podno grijanje, prostor za igru na otvorenom i pregršt drugih sadržaja koji – rasprostranjeni na 1380,80 kvadratnih metara – nedvojbeno nadmašuju pedagoški standard.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: