Radni sastanak s vijećima i predstavnicima nacionalnih manjina

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota održao je radni sastanak s predstavnicima vijeća albanske, mađarske, njemačke, slovačke i srpske nacionalne manjine, te predstavnicima makedonske i slovenske manjine s područja Grada Osijeka.

PROJEKT Ključna tema sastanka bila je upoznavanje nacionalnih manjina s mogućnostima financiranja u okviru EU projekta „Europa za građane 2014. – 2020.“ te iz nacionalnih izvora, temeljem Javnoga poziva za sufinanciranje posebnih programa nacionalnih manjina RH i Javnoga poziva za prijavu programa kulturne autonomije.

– Prvi puta nakon održanih izbora za predstavnike nacionalnih manjina, održali smo kvartalni radni sastanak s temom o izvorima dodatnog financiranja određenih manjinskih aktivnosti. Jedna od današnjih točaka je bila i priprema koncerta prigodom Dan grada kao i prošle godine te izrada programa obilježavanja Dana nacionalnih manjina Osijeka 2020. godine. Željeli bismo po prvi puta obilježiti taj dan, a s obzirom na multikulturalnost i multietničnost Osijeka, držimo da ga je potrebno trajno obilježavati – naglasio je Piližota.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: