Nastavak Programa društveno poticane stanogradnje

U Gradskoj je upravi održana konferencija za novinare na kojoj je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš zajedno s direktorom APN-a Slavkom Čukeljom i pročelnicom Upravnoga odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljanom Belajdžić, predstavila Program društveno poticane stanogradnje (POS) u Osijeku koji će građanima omogućiti povoljno rješavanje stambenoga pitanja.

PRISTUPAČNIJE Program društveno poticane stanogradnje provodi se izgradnjom stambenih zgrada i omogućavanjem prodaje stanova uz obročnu otplatu po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

– Program je pokrenut kako bi se građanima pomoglo u rješavanju primarnoga životnog pitanja po iznimno povoljnim uvjetima, uz istovremeno jamstvo kvalitete i poštovanja dogovorenoga roka. Pogodnosti se ponajprije odnose na kreditnu liniju i cijenu kvadratnoga metra stana – istakla je dogradonačelnica.

POGODNOSTI Kupovinom stana putem POS-a ostvaruju se sljedeće pogodnosti: rok otplate kredita od 30 godina uz 1 godinu počeka, bez jamaca; maksimalna cijena korisne površine stana iznosi 1.206,06 €/m², a prosječna godišnja kamatna stopa manja je od 3% godišnje.

– Grad Osijek u suradnji s APN-om pokreće realizaciju Programa POS-a. Prvi korak je utvrđivanje interesa Osječanki i Osječana kroz anketiranje koje će trajati naredna tri tjedna, odnosno do sredine srpnja – kazala je Gamoš.

Anketa se nalazi na stranicama Grada Osijeka te u osječkim gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

LOKACIJA Nakon obrade podataka odlučit će se o lokaciji izgradnje, infrastrukturi i ostalim značajnim detaljima.

Direktor APN-a Slavko Čukelj naglasio je da se ovdje radi o pronatalitetnoj i demografskoj mjeri Republike Hrvatske kojom se uspješno rješava stambeno pitanje građana te zadržavaju mlade obitelji u jedinicama lokalne samouprave.

– Prednosti su već dobro poznate, a to su povoljni uvjeti kreditiranja. Po ovom programu trenutna kamatna stopa se kreće između 2,08 i 3%, no u tijeku je saborska rasprava o dodatnom sniženju kamatnih stopa – rekao je Čukelj te podsjetio kako su u Osječko-baranjskoj županiji putem programa POS-a dosad izgrađena 164 stana, od čega je 110 upravo u Osijeku.

Svi građani zainteresirani za kupnju stana iz Programa POS-a u Osijeku, trebaju ispuniti ANKETNI UPITNIK te ga dostaviti elektroničkim putem na e-adresu: osijek@apn.hr, ili poštom na adresu APN-ovog ureda u Osijeku: Trg Ante Starčevića 3/1., Osijek.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s