SLAVICA VRANJEŠ Ove nam je godine pravi izazov provesti planirane aktivnosti i zatvoriti financijsku konstrukciju

Udruga za promicanje kvalitete života starijih osoba Klub 60+ osnovana je s ciljem promicanja kvalitete života starijih osoba. O projektu „Ukorak sa zdravljem“, suradnji s Gradom Osijekom te ostalim projektima govori predsjednica udruge, Slavica Vranješ.

  • Udruga za promicanje kvalitete života starijih osoba Klub 60+ iz proračuna je Grada Osijeka za 2019. godinu dobila 7.500 kuna za projekt „Ukorak sa zdravljem“. O kakvom je projektu riječ? Kada i gdje se on provodi?

Projekt „Ukorak sa zdravljem” usmjeren je na unapređenje zdravlja starijih osoba kroz tjedne radionice nordijskog hodanja, zvukoterapije, tjelesne vježbe za muškarce 60+, te predavanja na temu slabovidnosti i metoda poboljšanja vida uz praktične vježbe kao i alzheimer caffe.

PET MJESECI Projekt će se provoditi na području grada Osijeka od kolovoza do prosinca 2019. godine.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što će se on utrošiti?

Ove godine nam je spletom okolnosti prihvaćen projekt „Ukorak sa zdravljem” na uštrb našeg temeljnog projekta „Aktivno kroz treću dob” putem kojega smo prethodnih godina financirali najvažnije aktivnosti udruge sa znatno većim iznosom, te nam je ove godine pravi izazov provesti planirane aktivnosti i zatvoriti financijsku konstrukciju.

ŠTAPOVI Sredstva koja su nam ovaj puta dodijeljena utrošit ćemo na financiranje voditelja navedenih radionica te nabavku štapova za nordijsko hodanje.

  • Koje još aktivnosti planirate u ovoj godini?

Pored aktivnosti predviđenih kroz projekt „Ukorak sa zdravljem” u drugom polugodištu planiramo provođenje tečaja engleskog jezika za seniore te medicinskih vježbi prilagođenih starijim osobama, a upravo završavamo s ubrzanim tečajem informatike kojega provodimo u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek.

U prvom polugodištu provodili smo likovno-kreativne radionice, literarno-dramske radionice, tečaj njemačkog jezika te tečaj fotografije kroz projekt „Umrežavanjem i pokretom do kvalitetnijeg života” financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

  • Koliko članova brojite i koje sve projekte provodite?

U Klubu je trenutno 140 članova.

Uz projekt Ministarstva za demografiju koji smo provodili tijekom prvog polugodišta u drugom polugodištu nas čekaju projekti Grada Osijeka „Ukorak sa zdravljem”, Osječko-baranjske županije „Fit seniori” i „On-line seniors II” te Unikoma „Aktivno kroz treću dob”, dok još očekujemo rezultate natječaja Ukopa za projekt „SeniorGym”.

  • Na koji se način financirate? Koji su izvori prihoda vaše udruge?

Financiramo se dijelom putem donacija iz javnih izvora a dijelom iz članarina udruge.

  • Kako ocjenjujete suradnju s gradom Osijekom? Pomaže li vam grad na još neki način?

Suradnja s Gradom Osijekom od velike nam je važnosti te o njoj ovise mnoge temeljne aktivnosti udruge.

AKTIVNOSTI Pored donacija dobrodošle su i aktivnosti poput sajmova i obilježavanja važnih obljetnica na kojima redovito sudjelujemo.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost proračuna važna?

Naravno da je transparentnost proračuna važna, osobito kada se radi o raspoređivanju javnih sredstava. Lokalna zajednica treba imati uvida u utvrđivanje i namirivanje socijalnih potreba.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s