Podjela spremnika za odvojeno prikupljanje staklene i metalne ambalaže

Nove kante za odvojeno prikupljanje staklene i metalne ambalaže dobili su stanovnici zgrada na Vijencu Ivana Meštrovića.

SVE ZGRADE Spremnike će uskoro će imati svaka zgrada kolektivnog stanovanja na području grada Osijeka. Ukupna je vrijednost 1.500 kanti za prikupljanje stakla i 1.500 kanti za prikupljanje metala oko 300.000 kuna.

Ovaj je projekt započeo prošle godine na Gornjodravskoj obali, a novom podjelom posuda Grad Osijek i Unikom nastavljaju s podizanjem razine odvojenog prikupljanja otpada – „Od vrata do vrata“.

ŠEST KANTI Prikuplja se ona vrsta otpada koja se može dalje iskoristiti i uporabiti, a do kraja ove godine, prema planu, sve zgrade kolektivnog stanovanja trebale bi imati šest kanti. Zelene za miješani komunalni otpad, plave za papir, žute za plastiku, smeđe za biootpad te nove spremnike za odvojeno prikupljanje metala i stakla. 

Ovim razvrstavanjem stanari će imati priliku smanjiti miješani komunalni otpad te razdužiti kante koje ne koriste, što znači i smanjeni račun, kako zgradama, tako i pojedinačno svim stanarima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s