Završena prva etapa Ivaninog trga na Vijencu Ivana Meštrovića

Trg na Vijencu Ivana Meštrovića polako dobiva novo ruho. Napravljeno otprilike 500 četvornih metara novoga trga, a vrijednost tih radova je oko 600.000 kuna. Druga etapa obuhvaća prostor od dodatnih tisuću četvornih metara, a vrijednost radova bit će oko 1,6 milijuna kuna. Gradska četvrt Tvrđa u projektu sudjeluje s 200.000 kuna u prvoj etapi te s još toliko u drugoj etapi.

IME Trg nosi ime po Ivani Vujić, trinestogodišnjoj djevojčici koja je živjela na Vijencu Ivana Meštrovića i koja je stradala tijekom Domovinskog rata kao prva civilna žrtva. 

Radovi su započeli prošle godine i odvijaju se sukladno vremenskim uvjetima, a njihov nastavak i početak druge etape bit će ovih dana. Dio prostora bit će opremljen klupama, igralima i stolovima, a značajan dio površine bit će pod granuliranom lijevanom gumom, potpuno prilagođen djeci. Otprilike trećina površine bit će pod zelenilom, a osim grmlja, posađene su trešnje i orah.

DNEVNI BORAVAK Želja je ponuditi građanima ovog dijela Osijeka javni dnevni boravak što je i smisao prostora u kojem će biti prepoznatljivi sadržaji namijenjeni svim sugrađanima, od najmanjih do najvećih.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: