VLADIMIR MAĐAREVIĆ Prošle smo godine ljestvicu podigli vrlo visoko, ove očekujemo još bolji DOBRO World cup

Vladimir Mađarević, direktor Svjetskog kupa u gimnastici Osijek

U dvorani Gradski vrt, 25. i 26. svibnja, održava se 11. izdanje Svjetskog kupa u gimnastici – „DOBRO“ World cup, koje će okupiti najbolje svjetske, ali i hrvatske gimnastičarke i gimnastičare. Ovo je natjecanje jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja Svjetske gimnastičke federacije. Sportskom dijelu prethodi i FeelGood Weekend (24. i 25. svibnja) u Parku Kralja petra Krešimira IV. O organizaciji ovogodišnjeg kupa, financijama i planovima, govori direktor Svjetskog kupa u gimnastici Osijek, Vladimir Mađarević.

  • „DOBRO“ World cup Osijek sada već tradicionalno održava se posljednji vikend u svibnju. Riječ je 11. izdanju Svjetskog kupa u gimnastici. Koliko natjecatelja očekujete?

Svake godine imamo podjednak broj prijavljenih zemalja, njih tridesetak, što nas čini jednom od najvećih i najposjećenijih etapa svjetskog kupa. Za usporedbu, prije nas je Svjetski kup u Kini na kojem sudjeluje 11 zemalja.

SUDIONICI Ovih 30 zemalja jako je visok broj. To znači više od 200 sudionika – sportaša i stručnih djelatnika iz cijeloga svijeta koji dolaze u Osijek svake godine. Zemljopisno gledano, to je cijeli svijet – od Južne Amerike, Hong Konga, dalekog Istoka i većine europskih zemalja.

Prošle godine podignuli smo tu ljestvicu vrlo visoko. Bila je 10., jubilarna godina i htjeli smo se pokazati na svim razinama. Uveli smo novost – javno izvlačenje brojeva finalista, nešto slično po uzoru na Snježnu kraljicu.

TELEVIZIJSKI PRIJENOS Važno je istaknuti kako nas naša etapa Svjetskog kupa stavlja na kartu svijeta, jer sliku iz Gradskog vrta može gledati 550 milijuna kućanstava diljem svijeta.

Pored ovog sportskog dijela, od prošle godine imamo i zabavni dio.

  • FeelGood Weekend prošle je godine polučio izvrsne rezultate. Što ste priredili za ovu godinu?

FeelGood Weekend ove se godine održava 24. i 25. svibnja u Parku kralja Petra Krešimira IV ispred Sokolskog doma. Očekuju nas besplatni koncerti u sklopu ovog  Gastro&vine&music festivala, koji je mjesto na kojem sportaši i gosti, zajedno s našim sugrađanima i posjetiteljima iz šire regije uživaju u brojnim događanjima u parku.

PROGRAM Prvi dan (petak, 24. svibnja u 20,30 sati) nastupa Neno Belan & Fiumens, dok brojna događanja započinju već od 17 sati. U subotu (25. svibnja) od 14 sati počinju radionice i brojna druga događanja, dok koncert Massima počinje u 21 sat.

Tijekom ova dva dana posjetitelje očekuju brojni gastronomski sadržaji, vinari iz cijele regije, zanimljiv inventar i namještaj koji će se u parku postaviti za tu prigodu. Visoko smo prošle godine podigli tu ljestvicu, ljudi su bili oduševljeni, tako da trebamo zadržati barem taj prošlogodišnji nivo. Ipak, nadamo se da ćemo biti još i bolji.

  • Grad Osijek vas podržava od samih početaka. Prošle ste godine za jubilarni, 10. Kup, dobili 240.000 kuna. Koliko je sredstava izdvojeno ove godine?

Tu se pridružuje i Zagrebačka banka sa svojim iznosom koji sufinancira grad na temu sporta. Mi smo jedni od onih koji također koji participiraju na tom iznosu, pa tako od Zagrebačke banke dobijemo dio od 100.000 kuna, te iz proračuna Grada 200.000 kuna.

SUORGANIZATOR Znači, ukupno od strane Grada, što se financija tiče, to je 300.000 kuna. No, nije samo stvar u novcima. Grad se pridružuje sa svim svojim gradskim poduzećima i partnerima kao suorganizator – nositelj projekta.

Najviše se to ogleda u Športskim objektima koji nam ustupaju dvoranu Gradski vrt bez naknade i sa svim svojim resursima. Kada bi se povukla crta, u nekakvoj suradnji Grada i nas, iznos je sigurno puno veći od 300.000 kuna.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: