ROBERT PREDRIJEVAC Postali smo neizostavan dio kulturne cjeline našeg grada

Robert Predrijevac, predsjednik OGI-OS

Organizacija glazbeno estradnih izvođača Osijek (OGI-OS) ima 768 članova, od kojih je 300 aktivnih. Pridružiti im se mogu svi koji se na bilo koji način žele baviti ili se već bave bilo kojom od glazbeno-scenskih djelatnosti. O redovnom radu udruge, suradnji s Gradom Osijekom, te ostalim projektima koje provode, govori predsjednik udruge OGI-OS, Robert Predrijevac.

  • Za Organizaciju glazbeno estradnih izvođača Osijek (OGI-OS) u 2019. godini iz proračuna je Grada Osijeka osigurano 8.000 kuna za redovni rad udruge. Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom?

Uvijek smo zadovoljni kada nam se odobri financiranje bez obzira na iznos.

PREDUVJET Ove godine smo zadovoljni odobrenim jer je upravo redovan rad udruge osnova i preduvjet za sve ostale projekte.

  • Koje sve projekte provodite?

Osim redovnih aktivnosti koje pokrivaju širok spektar djelovanja – posredovanje pri kreiranju ugovora naših članova u svrhu njihovih nastupa, organiziranje seminara i radionica različitih karaktera, a sve u svrhu poboljšanja općenite kulturne slike našeg grada, tu su još projekti Glazbeno-debatni klub – komunikacija mladih, Glazbenička Nova godina, Projekt edukacije “Dobar razGlas daleko se čuje i drugi.

  • Koliko članova broji vaša udruga? Tko vam se sve može pridružiti?

Naša udruga ima 768 upisanih članova od kojih je njih 300 trenutno u redovnom članstvu.

GLAZBA Učlaniti se mogu svi građani iz cijele zemlje i inozemstva kojima je u području djelovanja neka od glazbenih, scenskih i srodnih djelatnosti.

  •  Koji su drugi izvori prihoda vaše udruge? Koliko je sredstava, na godišnjoj razini, potrebno kako bi vaša udruga neometano funkcionirala?

Izvori prihoda su od članarine, proračuna grada, proračuna županije, samostalnih djelatnosti, a nadamo se podršci ministarstva kulture.

HLADNI POGON Za hladni pogon udruge potrebno je 30.000 kuna godišnje, a ono što nam je najviše potrebno je da se pokušaju osigurati sredstva za jednu minimalnu plaću.

Ne možemo očekivati da vodeći ljudi udruge svakodnevno volontiraju već dugi niz godina, te bi nam od velikog značaja bila dodatna sredstva od oko 50.000 kuna godišnje.

  •  Jeste li zadovoljni suradnjom s gradom Osijekom?

Da, zadovoljni smo suradnjom s gradom Osijekom što dokazuje naša dugogodišnja suradnja na različitim projektima i događajima.

  • Pomaže li grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Grad Osijek u skladu sa svojim mogućnostima izlazi u susret našoj udruzi u smislu savjetovanja u pripremi projekata  i promoviranju i naše udruge zajedno sa ostalim udrugama u našem gradu.

NEIZOSTAVAN DIO Kako mi postojimo već više od 50 godina, postali smo neizostavan dio kulturne cjeline našeg grada, što sam grad Osijek odnosno njegova uprava i prepoznaju.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, prema vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost  je općenito bitna u svim javnim financijama i radu javnih službi općenito. A transparentnost proračuna bi trebala biti sasvim normalna stvar u razvijenim sredinama tako da nas raduje što je naš grad dobio najvišu ocjenu.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2019. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: