MARIN LJUBAS Proračunska sredstva omogućila su nam neometan početak godine, financijsku stabilnost i fluidnost

Klub američkog nogometa Topovi Osijek (Osijek Cannons) osnovan je 2009. godine. Zahvaljujući entuzijazmu i upornosti članova kluba, Cannonsi se razvijaju te čine kolektiv od 20-ak članova. O američkom nogometu u Osijeku, upisima novih članova, te suradnji s Gradom, govori predsjednik kluba, Marin Ljubas.

  • Iz gradskog je proračuna za Klub američkog nogometa Topovi u 2018. godini izdvojeno 16.420,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

S obzirom da nam je 2018. godina bila premijerna godina u proračunu grada Osijeka itekako smo zadovoljni iznosom.

DOBAR START Ono nam je omogućilo neometan početak godine, financijsku stabilnost i fluidnost, što je do tada bio realan problem na amaterskoj razini sporta.

Iznos je u cjelini utrošen na troškove putovanja u domaćoj flag football ligi, organizaciju domaćih turnira, te nužnu opremu za treninge.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Apetiti nam rastu iz godine u godinu i iznos od 30.000 kuna je iznos koji nam je potreban za funkcioniranje i održavanje kvalitete na zadovoljavajućoj razini.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Ostali prihodi su od članarina i donacija, kao i u drugim amaterskim sportovima.

POTREBE Cilj nam je da igrač koji plati članarinu dobije sve što je potrebno za treniranje i natjecanje. Sa ulaskom u gradski proračun, to smo u velikoj većini i ostvarili.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Trenutno brojimo 20 članova i oni su raspoređeni po dobi (juniori i seniori) te po verziji američkog nogometa koju igraju (tackle i flag).

PREDNOST Imamo igrače koji igraju i kontaktnu i bezkontaktnu verziju, što i je prednost ovog sporta.

  • Koliki je interes Osječana za američki nogomet? Upusujete li i kada nove članove? Tko  vam se može pridružiti?

Interes Osječana postoji, ali bi voljeli da je i masovniji na čemu i radimo.

OTVORENA VRATA U posljednje tri godine smo se fokusirali na juniore, ali dolazi vrijeme i za starije. Naša vrata su uvijek otvorena za sve zainteresirane, neovisno o poznavanju sporta, iskustvu ili dobi.

Poželjniji su jači i krupniji dečki s kojima odmah možemo početi raditi, dok sa juniorima postoji proces rada koji moraju proći.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad radu vašeg kluba na još neki način?

Osim financija, grad Osijek i Zajednica Sportskih Udruga Grada Osijeka su nam ustupili školske dvorane koje koristimo tjekom zimskog i proljetnog perioda za treninge, ali ne planiramo stati na tome.

POMOĆ Pripremamo projekte i ideje u kojima će nam trebati sva pomoć grada Osijeka i vjerujemo da će zadovoljstvo biti obostrano.

Vrijedno je spomenuti i osiguran liječničke preglede koje imamo svake godine, te otkako smo nositelji kvalitete u III. razredu sporta, imamo osiguranu profesionalnu rehabilitaciju i fizioterapiju.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

Nakon osvojenog naslova prvaka Hrvatske u tackle verziji američkog nogometa 2015. godine, Topovi su osvojili u 2018. godini naslov prvaka u juniorskog flag verziji američkog nogometa što je pokazatelj kvalitetnog i kontinuiranog rada.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost je važna jer pruža svakom korisniku uvid u parametre po kojima se ocjenjuje projekt ili aktivnost, što mu pruža jednaku šansu za konkurentnost.

Smatram da je osim kvalitete rada i rezultata bitna i atmosfera kakvu Klub pruža svojim članovima, odnosno roditeljima koji svoju djecu šalju na aktivnost.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s