IGOR VAJNBERGER Postoji veliki interes za plesne aktivnosti, rekreaciju i sport kod mlađih generacija

Igor Vajnberger, predsjednik kulturno umjetničkog centra Bolero

Dugi niz godina Kulturno umjetnički centar Bolero djeluje na području športske i plesne edukacije s kvalitetnim programima učenja latinsko-američkih, standardnih i društvenih plesova, Show i Street Dance-a, te Salse, Bachate, Argentinskog Tanga i Mamba. U radu kluba, koji je prilagođen pojedinim dobnim skupinama aktivno djeluju sve starosne kategorije – predškolci, djeca, mladež i odrasli. O 7. osječkom plesnom festivalu, suradnji s Gradom Osijekom, financiranju i predstojećim natjecanjima, govori predsjednik Bolera, Igor Vajnberger.

  • Kulturno umjetnički centar „Bolero“ Osijek iz Programa je javnih potreba u kulturi za 2019. godinu dobio 5.000 kuna proračunskog novca za 8. Osječki plesni festival 2019. Kada se festival održava? Tko će na njemu sve nastupiti? Što će posjetitelji moći vidjeti?

Zahvaljujemo se Gradu Osijeku što je i ove godine podržao najveći plesni događaj u našem gradu i županiji.

PROJEKTI Festival se održava kroz određene projekte cijele godine, a plesno natjecanje „8. Euro Show dance Challenge“ u listopadu 2019.

O ovoj još sa sigurnošću ne možemo govoriti, ali prošle godine nastupali su plesači iz Rusije, Rumunjske, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Posjetitelji će moći vidjeti sve plesne stilove – street, show, latin, standard, caribbean, dance fitness, traditional dances u pet starosnih kategorija, od najmlađih – svega četverogodišnjaka do najstarijih seniorskih plesača.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? Koliko vam je sredstava potrebno za organizaciju ovog festivala?

Zadovoljni jesmo, ali smatramo da Grad Osijek festival treba snažnije pokriti i zaštititi jer su troškovi iznimno veliki, oko 45.000,00 kuna u ovom trenutku.

BREND Kada bi se zaista željelo napraviti nešto daleko prepoznatljivo, što bi mogli da imamo na raspolaganju više sredstava, taj iznos bi se znatno povećao.

  • Koliko članova brojite? Koliko se često sastajete i kada vam se mogu pridružiti novi, potencijalni članovi?

Ovisno o sezoni, 40 do 100 članova. Sastajemo se svaki dan na treninzima, a novi članovi mogu nam se pridružiti uvijek tijekom cijele godine.

PRIPREME Čak i u ljetnom periodu jer i tada radimo i pripremamo se za internacionalne kupove i svjetsko prvenstvo.

  • Imate li nekih većih nastupa i natjecanja u ovoj godini?

Svaki mjesec odradimo jedno ili dva velika natjecanja u zemljama okruženja, uključujući i svjetsko i europsko prvenstvo. Upravo smo se vratili iz Rusije, Moskve s europskog prvenstva.

  • Koliko su danas mladi i djeca zainteresirani za ples?

Postoji veliki interes za plesne aktivnosti, rekreaciju i sport kod mlađih generacija te smo super zadovoljni ostvarenim rezultatima u prilično skromnim uvjetima koje imamo na raspolaganju.

  • Na koji način Grad Osijek još pomaže vaš centar? Kako ocjenjujete suradnju s gradom?

Kroz ovaj i druge projekte te kroz pomoć u vidu besplatnih termina za rad u gradskom prostoru. Suradnja bi se trebala podići na viši nivo, jer kaskamo za okruženjem, a možemo kao klub pružiti puno više kroz organizacije velikih plesnih događaja.

PAŽNJA Slični projekti drugih klubova znatno bolje kotiraju u našem okruženju i u inozemstvu, te dobivaju puno veću pažnju i pomoć lokalne uprave.

Govorim o okruženju i inozemstvu jer su nam takvi projekti konkurencija – Zagreb, Temisvar, Budimpešta, Siofok, Milano. Nadam se da možete pretpostaviti o kakvim projektima i kakvoj snazi financijske prirode se radi.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost proračuna važna?

Iznimno, sve čestitke!

REFERIRA SE NA:

Plan proračuna 2019.- pozicije rashoda

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: