Umirovljenicima veće uskrsnice

Osječki umirovljenici I. skupine – umirovljenici s mirovinom do 1.000,00 kuna ove će godine dobiti uskrsnicu u iznosu od 400,00 kuna, rečeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno s prvim potpredsjednikom Gradskog vijeća Dragom Šerićem.

Umirovljenici II. skupine – umirovljenici s mirovinom od 1.000,01 kuna do 1.200,00 kuna dobit će uskrsnicu u iznosu od 300,00 kuna, oni III. skupine –  s mirovinom od 1.200,01 kuna do 1.700,00 kuna primit će uskrsnicu u iznosu od 250,00 kuna, a oni IV. skupine – umirovljenici s mirovinom od 1.700,01 kuna do 2.000,00 kuna u iznosu od 150,00 kuna.

UVJETI Pravo na uskrsnicu ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Grada čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna s svim dodacima) ili ukupna mirovinska primanja s primitkom od rada ne prelaze iznos od 2.000,00 kuna.

Isplata uskrsnice umirovljenicima koji primaju mirovinu u iznosu od 2.000,00 kuna obavljat će se prema Ispisu korisnika starosnih, prijevremenih starosnih mirovina i obiteljskih mirovina priznatih bez primjene međunarodnog ugovora kao i korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad koje je Gradu Osijeku dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje – Središnja služba Zagreb.

Korisnici mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora (inozemna mirovina) i korisnici mirovina koji se nalaze u radnom odnosu ili rade s nepunim radnim vremenom, a njihova mirovinska primanja s primitkom od rada ne prelaze iznos od 2.000,00 kuna dužni su predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika Grada Osijeka u svrhu isplate Uskrsnice Grada Osijeka. Ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju umirovljenika Grada Osijeka predaje se u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, gradskim četvrtima i mjesnim odborima Grada uz predočenje osobne iskaznice.

Grad nastavlja i s isplatom uskrsnica i socijalno ugroženim sugrađanima u nekoliko kategorija:
Socijalno ugroženoj osobi – nositelju prava na naknadu za troškove stanovanja isplatit će se uskrsnica u iznosu od 300,00 kuna putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d. koju podiže u prostorijama Upravnog odjela.
Socijalno ugroženoj osobi – nositelju prava na pomoć u prehrani isplatit će se uskrsnica u iznosu od 200,00 kuna putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d. koju podiže u prostorijama Upravnog odjela.
Socijalno ugroženoj osobi – beskućniku smještenom u Centru za prihvat beskućnika u Osijeku isplatit će se Uskrsnica u iznosu od 200,00 kuna putem poklon kartice Zagrebačke banke d.d.

– Ove će godine Grad izdvojiti za isplatu uskrsnica i božićnica 3,2 milijuna kuna, za razliku od prošlogodišnjih 2,7 milijuna, a ovom mjerom pokrivamo 9.000 korisnika, od kojih su 6.000 umirovljenika te 3.000 ostalih socijalno ugroženih sugrađana – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić, dodajući kako se za sva dodatna pojašnjenja građani mogu obratiti na broj telefona 229–102.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s