Više od 40 milijuna kuna za energetsku obnovu osječkih škola i vrtića

Gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno je sa saborskim zastupnikom Stjepanom Čurajem, te direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravkom Ponošem, obišao OŠ Grigor Vitez kao primjer energetske obnove osnovnih škola na području grada.

PRIMJER OŠ Grigor Vitez ogledni je primjer kvalitetne energetske obnove.

Potrošnja energenata smanjila se i više nego što je očekivano – računi za struju niži su čak 70%, a računi za grijanje, koji su prethodnih zima iznosili oko 50.000 kuna mjesečno, ove zime nisu prešli iznos od 18.000 kuna.

Gradonačelnik Vrkić izrazio je zadovoljstvo jer su se ostvarile planirane uštede.

NOVA ULAGANJA Naglasio je kako je novac ostao u Gradu i Gradska uprava će ga iskoristiti na najbolji mogući način – kroz nova ulaganja u obrazovanje i školstvo.

Grad Osijek započeo je s projektom energetske obnove pet osječkih škola (OŠ Grigor Vitez, OŠ Antuna Mihanovića, OŠ Franje Krežme, OŠ Mladost i OŠ Vijenac) i tri vrtića (DV Potočnica, DV Radost i DV Latica). U svim projektima planirana je izolacija vanjske ovojnice i krova zgrada, zamjena vanjske stolarije, zamjena rasvjete (LED) i modernizacija sustava grijanja. Ukupna vrijednost projekata nešto je viša od 40 milijuna kuna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: