Otvoren Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju

U Osijeku je svečano otvoren Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Riječ je o modernom i suvremeno opremljenom regionalnom centru koji će se brinuti o djeci s poremećajima iz autističnoga spektra iz Hrvatske i šire. U Centru se u ovom trenutku nalazi ukupno 26 djece podijeljene u dvije vrtićke grupe, jedan razred i pet odgojno-obrazovnih grupa, a s njima će raditi 10 stručnjaka za rehabilitaciju.

SADRŽAJI Osim modernih učionica, novi Centar odlikuje se i senzornom sobom, terapijskim bazenom, velikim nogometnim igralištem, dvoranom za tjelovježbu, vanjskim igralištem te brojnim drugim sadržajima, uključujući visoko-tehnološku opremu i didaktičke sadržaje potrebne za odgoj, školovanje i buduću integraciju autistične djece u zajednicu.

Ravnateljica Centra Sandra Zlatarić naglasila je kako se radi o povijesnom trenutku jer u Slavoniji dosad nije bilo sustavne skrbi za osobe s poremećajima iz autističnoga spektra. Grad Osijek je za izgradnju i opremanje Centra vrijednog oko 20 milijuna kuna, iz Proračuna izdvojio oko 3 milijuna kuna, a Osječko-baranjska županija 11,5 milijuna kuna.

BROJKE U hrvatskim osnovnim i srednjim školama trenutno ima oko 30.000 učenika s teškoćama, a oko 87 posto njih uključeno je u redovito školovanje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s