Kreće spajanje Donjeg i Gornjeg grada uz Dravu

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svečano je otvorila početak radova na poddionici stara luke Tranzit u sklopu projekta „Uređenje desne obale rijeke Drave“ na spoju novoizgrađenog dijela šetnice i stare luke Tranzit (ispod zgrade Carinske uprave).

Uz predsjednicu, svečanosti su nazočili gradonačelnik Ivan Vrkić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te župan osječko-baranjski Ivan Anušić sa suradnicima.

NAJZAHTJEVNIJA DIONICA Riječ je o posljednjoj i najzahtjevnijoj dionici velikog projekta spajanja Donjeg i Gornjeg grada od restorana Neptun do vojarne Vrbik.

Ova poddionica, koja obuhvaća radove kod stare luke Tranzit na području rkm 17+800 do rkm 18+800, vrijedna je 55 milijuna kuna, a projekt je najvećim dijelom financiran od strane Hrvatskih voda, odnosno iz državnog proračuna.

Njezinim završetkom ostvarit će se dugogodišnji san mnogih Osječana da mogu biciklom ili pješice prošetati uz Dravu od Gornjeg do Donjeg grada najljepšom i najdužom šetnicom u Hrvatskoj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s