SLAVKO MILAS Bolji rezultati donose i više novca

Slavko Milas, predsjednik muškog odbojkaškog kluba Mursa

Muški odbojkaški klub Mursa  natječe se u Super ligi te 2. ligi Istok, a od ove sezone nastupa i u jedinstvenoj državnoj ligi za kadete. Broji 80-ak članova, a najveći uspjeh u 2018. im je 3. mjesto seniora u Super ligi te 3. mjesto najmlađih kadeta na Prvenstvu Hrvatske. O sredstvima iz proračuna grada Osijeka, planovima i suradnji s gradom, govori predsjednik MOK Mursa, Slavko Milas.

  • Iz gradskog je proračuna za Muški odbojkaški klub „Mursa-Osijek“ u 2018. godini izdvojeno 410.451,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je utrošen?

U MOK Mursa-Osijek zadovoljni smo iznosom kojeg smo dobili od Grada. S obzirom da iznos koji klub dobije od Grada ovisi o postignutim rezultatima, okrenuti smo još boljem i kvalitetnijem radu te postizanju boljih rezultata, kako bi taj iznos u budućnosti bio i veći.

PODJELA Dobivena sredstva utrošena su na troškove natjecanja, od kojih najveći dio odlazi za prijevoz momčadi na utakmice, organizaciju domaćih utakmica, opremu, smještaj te stručni rad.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Trenutni iznos je dovoljan za pokrivanje osnovnih troškova natjecanja za sve kategorije, no kako bi se Klub mogao upustiti u ravnopravniju borbu za prvaka države, neke projekcije govore da bi nam bilo potrebno milijun kuna iako ostali klubovi imaju i veće prihode.

  • Koji su vam drugi izvori prihodi?

Ostali prihodi dolaze od Osječko-baranjske županije, prikupljenih članarina te u manjem obliku od sponzora i donatora. Nažalost, u današnje vrijeme teško je pronaći gospodarskog subjekta koji bi značajnije pomogao radu Kluba.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

MOK Mursa-Osijek broji 80-ak članova. Klub se natječe u Super ligi te 2. ligi Istok, a od ove sezone nastupamo i u jedinstvenoj državnoj ligi za kadete.

PRVENSTVA Osim toga, nastupamo i na svim Prvenstvima Slavonije i Baranje u mlađim dobnim kategorijama (juniori, kadeti, mlađi kadeti i najmlađi kadeti), a imamo i 20-ak polaznika škole odbojke.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Za suradnju s Gradom Osijekom dajemo visoku ocjenu. Osim direktnih sredstava, Grad Osijek pomaže rad kluba s plaćom trenera za mlađe dobne kategorije, pokriva troškove školskih sportskih dvorana za treninge mlađih dobnik kategorija, troškove dvorane Gradski vrt za seniorski pogon, zdravstvene preglede za igrače.

PRIJEVOZ I naravno ono što je za nas od iznimnog značenja, a to je prijevoz mlađih dobnih kategorija na sva službena natjecanja što je ogromno logističko rasterećenje za sve koji rade u klubu, ali i najveća sigurnost za prijevoz djece.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

Najveći uspjeh u 2018. godini je 3. mjesto seniora u Super ligi te 3. mjesto najmlađih kadeta na Prvenstvu Hrvatske.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Od iznimne važnosti je da proračun bude transparent u svim segmentima, a što se nas u sportu tiče to znači da postoje jasna pravila i kriteriji u svezi dodjeljivanja sredstava klubovima.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: