Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019.

Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem 10m (pištolj, puška, pokretna meta) održat će se od 16. do 25. ožujka u dvorani Gradski vrt.
Direktor organjizacije ovog natjecanja, Zoran Ćelić, naglasio je kako streljački kapaciteti grada Osijeka u svijetu uživaju veliki ugled, te je grad zbog toga i dobio organizaciju ovog prvenstva.
– Imamo priliku organizirati jedno veliko natjecanje u gradu Osijeku, Slavoniji i Baranji, Hrvatskoj. Iznimno smo ponosni na tu priliku koju smo dobili i mogu reći da imamo potvrdu od 47 zemalja iz Europe da će biti sudionici našeg natjecanja. Oko 1000 ljudi bit će u gradu Osijeku i okolici desetak dana. Velika nam je čast da to možemo organizirati i moram se pohvaliti da smo u suradnji s Gradom, Županijom i Turističkom zajednicom Športskim objektima i svima koji su uključeni u organizaciju u gradu Osijeku i okolici naišli na razumijevanje i podršku za ovaj naš projekt – naglasio je.
NOVOST Finalna natjecanja neće ići odmah poslije kvalifikacija, već su sva ostavljena za kraj. Samim time osiguran je direktan televizijski prijenos, kako na HRT-u, tako i na ostalim televizijama. 
Grad Osijek svih je ovih godina bio pohvaljen kao izvrsni domaćin sportskih natjecanja.
– Tako smo prošlu godinu imali niz događanja iz raznih sportova, nogometa, rukometa, košarke, Davis Cupa, gimnastičkog svjetskog kupa. Ovu godinu započinjemo Europskim prvenstvom u streljaštvu koje se već četvrti put održava u Osijeku (1985., 2009. i 2013.) no prvi puta se održava u dvorani Gradski vrt. Grad Osijek će u to vrijeme biti iznimno posjećen i ovo je svakako veliki iskorak za ovaj sport u našem gradu – rekao je Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

Jedna misao o “Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019.

  1. Povratni ping: Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019. — – Site Title

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s