STEVAN RADOVANČEVIĆ Nakon devet godina vratili smo se u Prvu ligu

Košarkaški klub Mursa osnovan je 1975. godine i od tada djeluje u kontinuitetu, bez prekida. U klubu je aktivno 60-ak djevojaka, koje redovito treniraju i nastupaju za senirsku ekipu, juniorke, kadetkinje i pretkadetkinje.  O sredstvima neophodnim za jednu sezonu, dugoočekivanom ulasku u prvu ligu, te suradnji s Gradom Osijekom, govori dopredsjednik kluba, Stevan Radovančević.

  •  Iz gradskog je proračuna za Košarkaški klub „MURSA“  u 2018. godini izdvojeno 123.983,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Iznos od 123.983,00 kuna koji je KK Mursa dobila u prošloj godini bio je izuzetno značajan financijski poticaj, posebice u drugoj polovici godine, za normalno održavanje ciklusa prvoligaškog natjecanja.  Naime, 2018. godinu možemo podijeliti na dva razdoblja. Prva polovica godine odnosi se na natjecanje KK Mursa u drugoj jakosnoj skupini i kroz ostvarene rezultate izborene su kvalifikacije za ulazak u prvi rang natjecanja. Kroz kvalifikacijski ciklus izboren je plasman u Prvu ligu, u koju smo se vratili nakon devet godina.

DODATNA POTPORA Treba naglasiti da smo i i za ovaj ciklus kvalifikacija od Grada dobili dodatna sredstva, koja su nam omogućila nesmetane aktivnosti.

Polovicom 2018. godine osigurali smo prvoligaško natjecanje sa potpuno konsolidiranom financijskom situacijom, prije svega uz veliku potporu Odsjeka za šport Odjela društvenih djelatnosti Grada Osijeka. Ulaskom u Prvu ligu stubkom se izmijenila cjelokupna organizacija kluba (u organizacijskom, stručnom, igračkom i financijskom segmentu ). Izuzetno povećani troškovi natjecanja u Prvoj ligi ni u kojem slučaju ne bi se mogli pratiti bez dodatnih sredstava grada Osijeka.

NATJECANJA Doznačenih 123.983,00 kuna kompletno je utrošeno na tekuće troškove natjecanja.

Zaključno, aktivna i uspješna 2018. godine ne bi se mogla realizirati bez izuzetne financijske potpore Grada Osijeka.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Za normalno funkcioniranje kluba u prvoligaškom natjecanju, te održavanje aktivnosti svih kategorija mlađih uzrasta godišnje je potrebno oko 450.000 kuna.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Glavni financijer kluba u aktualnom trenutku je Grad Osijek.

ČLANARINE Manji dio sredstava osigurava se klupskim članarinama.

Dio sredstava osigurava i OBŽ kroz sufinanciranje projekata u sportu, te donatorskim prilozima. Međutim, bez aktivne podrške Grada Osijeka, klub ne bi mogao izvršiti planirani program.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Klub je osnovan 1975. godine i od tada djeluje u kontinuitetu, bez prekida. U klubu je trenutno aktivno šezdesetak djevojaka, koje redovito treniraju i nastupaju za senirsku ekipu, juniorke, kadetkinje i pretkadetkinje.

STRUČNI TIM O njima se brine stručni tim od osam članova, od kojih je jedan profesionalni trener mlađih dobnih kategorija (financiran od strane Grada Osijeka).

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Nakon dugogodišnjeg stagniranja i natjecanja u drugoj ligi, klub je ušao u organizacijsku, financijsku, stručnu i igračku krizu. Početkom natjecateljske sezone 2016/2017., mali krug ljudi donio je akcijski plan i program za konsolidaciju kluba. Plan je bio da se u naredne dvije do tri godine klub vrati u Prvu ligu. Prva natjecateljska sezona (2016./17.) bila je godina konsolidacije kluba u svim segmentima (rukovođenje, struka, igrački i financijski). Druga godina (2017./18.) planirana je kao godina povratka u Prvu ligu.

REALIZIRANO Treća godina je godina natjecanja u Prvoj ligi (2018./19.).

Takav trogodišnji program-projekt prezentiran je Odsjeku za šport Odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka. Moramo istaknuti da smo naišli na izuzetnu potporu i razumijevanje za naš projekt, te nas je Grad maksimalno podržao u cijelom procesu realizacije. Cjelokupni operativni rad kluba financijski je podržan od strane Grada, te bez njihove potpore klub danas ne bi funkcionirao na ovaj način. Potrebito je ponovo istaknuti i osiguravanje troškova prijevoza za natjecanje mlađih dobnih kategorija, što nam je od ogromne pomoći.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

Ulazak (povratak) kluba u Prvu ligu, nakon devet godina je najveći uspjeh kluba u 2018. godini. Kadetkinje su osvajanjem drugog mjesta na regionalnom natjecanju ,  nastupile na poluzavršnici državnog natjecanja.

USPJEH Naše tri talentirane kadetkinje Ana Blaževac, Magdalena Mihaljević i Helena Zvocak bile su na pripremama šireg popisa kandidatkinja za reprezentaciju U-16, a Ana Blaževac na pripremama reprezentacije U-16.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Pobornici smo izuzetne transparentnosti svakog proračuna bilo kojeg pravnog subjekta ili institucije. Svakako je za pohvalu što Grad Osijek čini u tom segmentu rada.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s