MIHAEL MOČKOVIĆ Nadamo se da će Grad iznaći rješenje za izgradnju dugo očekivanog bazena

Plivački sport u Osijeku „oživio“ je 1999. Godine izgradnjom Gradskih bazena i  osnivanjem plivačkog kluba Osijek Žito. Klub danas broji stotinjak članova, a izgradnja novog sportskog plivališta i velikog bazena želja je osječkih plivača. O suradnji s Gradom Osijekom, članovima, planovima i uspjesima u protekloj godini govori trener PK Osijek Žito, Mihael Močković.

  • Iz gradskog je proračuna za Plivački klub „Osijek Žito“ u 2018. godini izdvojeno 50.870,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Budući da je plivanje jedan od bazičnih sportova, te težimo imati što veći broj djece i veći broj trenera, zapravo nismo zadovoljni tim iznosom jer on pokriva tek desetinu naših potreba.

DIO TROŠKOVA Ovaj iznos nam je dijelom pokrio trošak dodatnih popodnevnih termina na bazenima i jednim dijelom plaće trenera.

Velike izdatke imamo za plaćanje dodatnih popodnevnih termina na Gradskim bazenima i odlaske na treninge koji se održavaju u Vukovaru, sufinanciramo odlaske na natjecanja, stipendiranja i nagrađivanje plivača, nabavku opreme, stručna osposobljavanja, održavanje službenog vozila-kombija.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Godišnji iznos koji je potreban za funkcioniranje Kluba je oko 580.000 kuna.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Drugi izvori prihoda su najvećim djelom prihodi od članarina, te imamo prihode županije Osječko-baranjske, tvrtke Žito, Unikoma i Vodovoda.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Trenutno brojimo stotinjak članova koji su raspoređeni u sedam grupa plivača.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Suradnja s Gradom Osijekom je na izvrsnom nivou, pomažu nam prema mogućnostima.

UVJETI Radimo u izuzetno nepovoljnim uvjetima tijekom ljetnih mjeseci, jer je bazen na Copacabani u iznimno lošem stanju, dok Gradski bazeni zadovoljavaju potrebe treninga samo za plivače mlađih dobnih kategorija.

Stoga nam ostaje nadati se da će Grad Osijek iznaći rješenje za izgradnju dugo očekivanog bazena potrebnog kako za vodene sportove, tako i za građane grada Osijeka.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

Djevojke PK Osijek Žito su izborile 7. mjesto na Ekipnom Prvenstvu Hrvatske i ostale u najboljih osam plivačica u Hrvatskoj. Na Prvenstvu u Rijeci osvojene su četiri brončane medalje, tri štafetne i jedna pojedinačna.

USPJEH Dvije štafetne medalje osvojili su juniori, jednu seniorke, te pojedinačnu medalju Klara Božičević. Ona je ujedno osvojila 3. mjesto na vrlo jakom međunarodnom mitingu „Mladost 2018.“ održanom u Zagrebu.

Zbog ostvarenih uspjeha u 2018. osvajačica je trofeja „Kuna“.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna je izuzetno važna, stoga smo ponosni da je baš Grad Osijek dobio najvišu ocjenu.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s