VLATKO RAKIN Iznos koji dobijemo od Grada velika je podrška u planiranju svih naših aktivnosti

Ženski odbojkaški klub „Osijek“ vodeći je ženski odbojkaški klub i nositelj kvalitete ovog sporta u gradu. Iskusni treneri skrbi o odbojkašicama svih dobnih uzrasta, podijeljenih u četiri natjecateljske kategorije i dvije škole odbojke. O sredstvima iz proračuna Grada Osijeka,uspjesima kluba, te planovima, govori predsjednik ŽOK Osijek, Vlatko Rakin.

  • Iz gradskog je proračuna za Ženski odbojkaški klub „Osijek“ u 2018. godini izdvojeno 558.010,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Ženski odbojkaški klub Osijek, iznimno cijeni suradnju s Gradom Osijekom, Odsjekom za sport, te Zajednicom športskih udruga Grada Osijeka koja skrbi o sportskim klubovima na području Grada.

PODRŠKA Iznos koji je izdvojen za 2018. jamac je stabilnosti našeg kluba, te velika podrška u planiranju svih sportskih aktivnosti.

Iznos je utrošen na sudjelovanje svih naših selekcija u šest kategorija natjecanja, stipendije, nabavku sportske opreme i sportskih rekvizita, plaćanje najma za treninge u školskim dvoranama, odlazak na sva državna prvenstva za mlađe dobne kategorije…

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

U klubu djeluje šest kategorija, devet trenera s preko 120 djevojčica u selekciji. Sudionici smo seniorskog natjecanja na području cijele Hrvatske, sudjelujemo na svim državnim prvenstvima za mlađe dobne kategorije, te igramo 1.B, drugu i treću ligu, i ligu mini i male odbojke.

ANGAŽMAN Sve to iziskuje veliki angažman, kako uprave, tako i svih uključenih u taj proces.

Trenutni proračun nam je na razini 750.000 kuna, dok bi za ostvarivanje značajnijih sportskih uspjeha, proračun na godišnjoj bazi trebao iznositi milijun kuna.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Osim prihoda iz proračuna, naš najveći sponzor su roditelji koji svaki mjesec uredno podmiruju klupsku članarinu.

ČLANARINE Ona po djetetu iznosi 150 kuna, odnosno 100 kuna ukoliko u klubu trenira dvoje ili više djece.

Ostatak sredstava prikupimo na javnim pozivima trgovačkih društava, županije i slično.

  • Koliko članica brojite? Kako su one raspoređene?

U klubu djeluje 120 članica i to: seniorska ekipa, zatim 1.B liga, druga i treća liga, te mala i mini odbojka. Osim navedenog, ŽOK Osijek će se boriti i za odlazak na državno prvenstvo u juniorskoj, kadetskoj, mlađekadetskoj, te mini i maloj odbojci.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Osim direktnih financijskih sredstava, Grad osigurava sredstva za plaće dva trenera, školske dvorane za rad mlađih dobnih kategorija, zdravstvene preglede za naše članice, knjigovodstveni servis, jednokratne zamolbe, korištenje prijevoza i slično.

SIGURNOST Posebno treba naglasiti program prijevoza sportaša mlađih dobnih kategorija, koji uvelike pomaže u radu klubova, te je jamac sigurnosti prijevoza naših najmlađih sportaša.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

2. kolo CEV Challenge Kup-a, Polufinale Kup-a Hrvatske, 1. mjesto u 1.B ligi, 3. mjesto u 2. ligi, 4. mjesto na državnom juniorskom prvenstvu kao i 5. mjesto na državnom kadetskom i mlađe kadetskom prvenstvu.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

S obzirom da Grad gospodari s javnim novcem, iznimno je bitno da građani koji uplaćuju u proračun znaju na što se taj novac troši.

POHVALA Iznimno je pohvalno da je naš Grad dobio najvišu ocjenu za transparentnost, što obvezuje i nas, njegove korisnike, da se na isti način odnosimo prema javnom novcu.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s