Uspostavljen javni Geoinformacijski sustav

Najsuvremenijim informatičkim rješenjem, Grad Osijek omogućio je transparentan prikaz prostornih planova za sve korisničke potrebe.

BRZ PRISTUP Javni webGIS portal namijenjen je građanima i potencijalnim ulagačima te omogućuje jednostavan i brz pristup informacijama o pravilima korištenja prostora i važećim prostornim planovima na području Grada Osijeka.

Geografski informacijski sustav (GIS) je sustav za upravljanje prostornim podatcima i povezanim činjenicama. Riječ je o računalnom sustavu za integriranje, spremanje, uređivanje, analiziranje i prikazivanje geografskih informacija na različitim podlogama ,,pametne karte”.

UČINKOVITOST Gradska je uprava na taj način osigurala povećanje učinkovitosti svoga rada i svih potencijalnih korisnika portala.

– Postavljanje Geografskog informacijskog sustava (GIS) na mrežne stranice Grada Osijeka, usluga je koju smo obećali prilikom osnutka Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose. GIS na najnovijem Digitalnom ortofotu maksimalizira transparentnost, olakšava građanima i potencijalnim ulagačima pristup podatcima o Prostornom planu uređenja Osijeka, Generalnom urbanističkom planu s kompletnom infrastrukturom, granicama administrativnih područja i slično. Svi ovi podatci sada se mogu doznati kroz par „klikova“. GIS ćemo postupno nadograđivati novim sadržajima i u tom pogledu osluškivat će se mišljenje struke i sugestije sugrađana –  naglasio je Hrvoje Kučan, pročelnik Upravnoga odjela za gospodarenje imovinom i vlasničko-pravne odnose Grada Osijeka.

Građanima je pristup Sustavu omogućen OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s