ZVJEZDANA TUMA PAVLOV Za reprezentaciju je nastupilo 13 atletičara iz našeg kluba

Zvjezdana Tuma Pavlov, predsjednica Atletskog kluba Slavonija Žito

Aletski klub Slavonija Žito osnovan je 1962. godine. Kroz povijest kluba ostvareni su značajni atletski rezultati, a posebno se isticala ženska ekipa koja je bila jedna od najjačih u Europi. Klub je čak 12 puta proglašavan najboljim sportskim kolektivom u Osječko-baranjskoj županiji, najviše od svih sportskih klubova u županiji. O uspjesima u protekloj, 2018. godini, sredstvima koje klub dobiva iz gradskog proračuna, te suradnji s gradom, govori predsjednica kluba, Zvjezdana Tuma Pavlov.

  • Iz gradskog je proračuna za Atletski klub „Slavonija Žito“ u 2018. godini izdvojeno 399.285,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Iako su potrebe za financijskim sredstvima uvijek veće, smatramo da Grad Osijek korektno izdvaja financije za potrebe sporta.

PLAN Dobivenim iznosom smo zadovoljni te smo uspjeli ispuniti zacrtani plan i program kluba za 2018. 

Iznos smo utrošili na troškove sudjelovanje na natjecanjima u svim dobnim kategorijama, troškove stručnog rada i plaće trenera/instruktora, sportsku opremu i rekvizite, troškove organizacije atletskih natjecanja, režijske troškove i osnovne troškove za redovno djelovanje kluba.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Iznos koji je potreban za normalno funkcioniranje kluba je otprilike 1.000.000 kuna.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

U 2018. Godini prihode smo imali još i od Osječko-baranjske županije, Središnjeg državnog ureda za šport, od članarina, te donacija poslovnih subjekata.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Ukupno imamo 346 članova, od kojih su 183 natjecatelji i registrirani su pri Hrvatskom atletskom savezu. Ostali članovi polaznici su atletske škole, koji kroz proces selekcije kasnije postaju natjecatelji i ulaze u redovni sustav natjecanja.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Klub vrlo dobro surađuje s Gradom. Osim u redovnim financijskim sredstvima koje dobivamo na temelju bodovanja sporta, od Grada ostvarujemo i sredstva putem drugih projekata.

LOGISTIKA Također, Grad nam pruža i odličnu logističku pomoć.

Posebice u organizaciji raznih atletskih manifestacija, gdje nam osigurava svu potrebnu materijalnu i logističku pomoć, uz pomoć koje natjecanja organiziramo na visokoj razini.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

Klub je u 2018. godini nastupao na velikim međunarodnim natjecanjima kao što su Europsko prvenstvo za seniore, Europsko prvenstvo za mlađe juniore, Europsko prvenstvo u krosu, Prvenstvo Balkana za seniore, Dvoransko prvenstvo Balkana za seniore, Prvenstvo Mediterana za mlađe seniore, Prvenstvo Balkana za juniore, Dvoransko prvenstvo Balkana za juniore, Prvenstvo Balkana za mlađe juniore/ke te Susret kadetskih reprezentacija CRO-CZE-HUN-SLO-SVK.

USPJEH Na njima je osvojeno čak 7 medalja, dok je za reprezentaciju Hrvatske nastupilo ukupno 13 atletičara iz našeg kluba.

Također, klub je nastupao na svim nacionalnim prvenstvima (Pojedinačna prvenstva i Kupovi Hrvatske) u svim dobnim kategorijama, gdje je ukupno osvojeno 113 odličja. Klub u 2018. godini se može pohvaliti sa 29 prvaka države u svim dobnim kategorijama.

KUPOVI Na Ekipnim prvenstvima Hrvatske i Kupovima Hrvatske osvojeno je ukupno 7 trofeja.

Atletičari su u 2018. postavljali i nove državne rekorde. Ivan Horvat je postavio novi seniorski državni rekord na otvorenom u skoku s motkom (5,71), Elija Valentić je postavila novi seniorski i mlađe seniorski državni rekord na otvorenom u skoku s motkom (4,06) i Dominik Škorjanc je postavio novi kadetski državni rekord na 300m prepone (38,26). Ivan Horvat je s rezultatom 5,71m,u 2018. godini, zauzeo 18. mjesto na rang listi Svjetske atletske federacije (IAAF) i 11. mjesto na rang listi Europske atletske federacije (EAA) – 5,71m. Preponaš Dominik Škorjanc ima neslužbeno najbolji kadetski rezultat u Europi na 300m prepone s rezultatom 38,26.

NATJECANJA Klub je također u 2018. bio organizator ili suorganizator 34 atletska natjecanja, a organizirao je i Erste plavu ligu – najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj na kojemu je sudjelovalo 1034 natjecatelja.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Pohvaljujemo Grad Osijek za transparetnost.

KONTROLA Financijska sredstava izgradskog proračuna moraju se trošiti strogo namjenski i moraju uvijek biti podložna kontroli.

Također, kroz transparetni proračun i transparetne kriterije za dodjelu sredstava, svaki sportski uspjeh i rad udruge može biti pošteno vrednovan.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: