Dodijeljene nagrade “Sportaš 2018.”

Na svečanosti „Sportaš 2018.“ održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu, dodijeljene su plakete i pokali najuspješnijim gradskim i županijskim sportašima i sportskim kolektivima.

IZVRSNOST Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, čestitala je laureatima, ističući da je osječki sport primjer kako se s puno rada i osobnoga odricanja može doći do toliko željene izvrsnosti.

Nogometni klub Osijek nagradu je zaslužio iznimnim sportskim rezultatima u svim uzrasnim kategorijama, što predstavlja logičan slijed pozitivnih promjena koje su se dogodile u klubu u proteklom razdoblju, a u kojima je i Grad Osijek aktivno sudjelovao i dao svoj doprinos.

Tenisačica Donna Vekić i gimnastičar Robert Seligman najbolji su sportaši grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2018. godini u tradicionalnom izboru Zajednice športskih udruga grada Osijeka i Športske zajednice Osječko-baranjske županije te “Glasa Slavonije” “Sportaš 2018.”. Najuspješniji sportski kolektiv županije je RK NEXE koji je u proteklih godinu dana napravio dodatne pomake prema vrhu. Najuspješniji trener Osijeka je Vladimir Mađarević. On je trener europskog doprvaka Seligmana te glavni trener Osijek-Žita koji je prošle godine imao tri državna prvaka u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Najbolji sportaš – osoba s posebnim potrebama je Darko Sarapa (Športska udruga slijepih Svjetlost), kojemu je ovo treći izbor najboljeg. Najuspješniji je sportski kolektiv osoba s posebnim potrebama, peti put, Športski invalidski odbojkaški klub HVIDR-a Osijek, za drugo mjesto u prvenstvu u sjedećoj odbojci te treće u Kupu, a u svojim redovima imaju i člana hrvatske reprezentacije koja je nastupila na SP-u.

U tradicionalnom izboru najboljih sportaša grada Osijeka godinama se velika pozornost poklanja i mladim sportašima, vrednujući njihove trenutne uspjehe, koji mogu biti i najava onih na seniorskoj razini. Ove su godine nadareni mladi sportaši iz HNK-a ponijeli kući “Trofej Kuna”, a to su karataš Dino Adamović (KK Esseker), plivačica Klara Božičević (PK Osijek Žito), triatlonka Ivana Granoša (TK Tri-tim), boćar Josip Jelenić (BK Sv. Luka), džudašica Stella Lovaković (JK Mladost) i atletičar Ivan Paravac (AK Slavonija-Žito).

Obraćajući se nazočnima na svečanosti, Gamoš je podcrtala nekoliko najvažnijih prošlogodišnjih trenutaka koji su u velikoj mjeri odredili budućnost osječkoga sporta:
– Ključan je nastavak stabiliziranja gradskog proračuna, što omogućava kontinuitet strateškog promišljanja o sportu i znatno lakše uravnoteživanje želja i potreba. Najavljena, dugoočekivana ulaganja privatnog kapitala u sport konačno su realizirana dovršetkom izgradnje Sokolskog doma i početkom izgradnje novoga sportskog kampa i stadiona Nogometnog kluba Osijek, što je uz stabilno klupsko financiranje i partnerstvo Grada, omogućilo veće izdvajanje sredstava iz javnih izvora za druge potrebe u sportu.

PREDUVJETI Temeljna uloga lokalne samouprave u sustavu sporta je osigurati osnovne preduvjete za bavljenje sportom, što podrazumijeva ispunjavanje svih programskih područja propisanih Zakonom o sportu.

Trokut na kojemu počiva sport u Osijeku čine Grad s nadležnim upravnim odjelom, Zajednica sportskih udruga i Športski objekti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s