ALEN MAJIĆ Grad prepoznaje naše pomake i uloženi trud, te financijski potiče naš rast

Alen Majić, predsjednik stolnotenskog kluba Vodovod Osijek

Stolnoteniski klub Vodovod Osijek osnovan je 1948. godine kao sekcija stolnog tenisa u okviru sportskog društva “Metalac”. Jedan je od klubova koji su nositelji kvalitete u Gradu Osijeku. O sredstvima iz proračuna, natjecanjima, te funkcioniranju kluba, govori predsjednik kluba, Alen Majić.

  • Iz gradskog je proračuna za Stolnoteniski klub „VODOVOD OSIJEK“ u 2018. godini izdvojeno 122.456,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Zadovoljni smo dobivenim iznosom, no novaca nikada dosta. Imamo veliki pogon koji pokreće klub. Sva buduća sredstva bit će dodijeljena u skladu s našim budućim postignućima i sve nas to potiče na bolje rezultate.

PARTICIPACIJA Naš ukupni i naporni rad je upravo participacija za bolje financiranje.

Čak 90% tog iznosa odlazi na natjecanja. U to ubrajamo troškove putovanja na natjecanja, smještaj i opremu koju trošimo tijekom sezone. Klub ima veliki broj ekipa. Imamo šest ekipa, koja se natječu u različitim natjecanjima. Imamo šest liga koje se natječu na različitim nivoima. Muška ekipa se natječe u Super ligi – najvećem rangu natjecanja na području cijele Hrvatske, gdje smo bili četvrti. Jedini smo slavonski klub na tom natjecanju od ove godine. Imamo tri ekipe u županijskim ligama. Najveći izdatak bilo nam je sudjelovanje u srednjoeuropskoj ligi koja je sastavljena od klubova iz srednje Europe: Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Češka i Slovačka, gdje smo bili sedmi.

TROŠAK Najveći trošak opreme odlazi na gume na reketu, koje su potrošni materijal.

Svaki stolnotenisač godišnje potroši 10.000 kuna za gume za rekete, a 8.000 kuna za loptice.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Trenutni iznos nije dostatan, no zadovoljili bi se sa dvostruko većim iznosom. Prošle godine imali smo proračun na negdje oko 250.000 kuna, dok će nam ove godine biti dovoljno oko 300.000 kuna. Razlog je to što opet igramo srednjoeuropsku ligu. Tu smo prošle godine ostvarili najbolji rezultat plasiravši se u Final Four ligu.

CILJEVI Planiramo afirmirati što veći broj manjih uzrasta za ovaj sport. Imamo za cilj oformiti regionalne lige, kampove.

Proračun je već donesen, tako da smo dobili oko 220.000 kuna. To znači da je Grad prepoznao naše uspjehe, jer smo ove godine dobili 100.000 kuna više u odnosu na prošlu godinu.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Pomaže nam tvrtka Vodovod Osijek, Županijske i gradske udruge, Županijski savez i sponzorstva. Nositelj smo kvalitete u Gradu. Imamo i trogodišnji ugovor s proizvođačem sportske opreme Joola.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Imamo 28 registracija u Hrvatskoj u natjecateljskom pogonu, 25 djece u početnim fazama i 25 igrača rekreativaca koji se natječu na županijskim ligama, te mlađim generacijama pomažu u stjecanju iskustva.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Suradnja s Gradom je zadovoljavajuća, jer prepoznaje sve naše pomake i uloženi trud u radu i financijski potiče naš rast.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

Od rata klub ne pamti ovako velike pomake u rezultatima.

FINAL FOUR Ušli smo u Final Four prvenstva, bili smo treći u kupu u Dubrovniku, imamo reprezentativca Hrvatske koji je sa reprezentacijom bio na svjetskom prvenstvu.

Imamo juniorskog reprezentativca koji je bio na europskom natjecanju u Rumunjskoj.

Dečki su na juniorskom prvenstvu ekipno bili drugi. Mario Banek bio je drugi u paru i treći u mješovitim parovima na prvenstvu Hrvatske. Seniorski par Vjekoslav Zovko i Mario Banek bili su hrvatski seniorski prvaci.

Ostvarili smo odlične rezultate. Tako se Vjekoslav Zovko iz matične sredine uspio kvalificirati u sastav Hrvatske reprezentacije i otići na svjetsko prvenstvo u Dansku. To je dokaz kvalitete našeg rada. Savez je to prepoznao i time smo prvi dobili status regionalnog centra.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost je vrlo važna svima nama koji radimo u sportskim udrugama.

Važno je znati da će svaki sportski uspjeh biti vrednovan.

GARANCIJA Svima koji se bave sportom to je poticaj, garancija za nagrađivanje rada.

I do sada je naš gradski proračun prepoznat kao najtransparentniji, što je za svaku pohvalu.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: