VLASTA DRAGUŠICA Uvijek treba težiti boljim rezultatima, jer ostvareni rezultati donose i veće godišnje iznose

Judo klub Mladost broji stotinjak članova, a organizator je velikog natjecanja – Memorijala Josip Potnek. O uspjesima kluba, suradnji s Gradom Osijekom, te sredstvima dobivenim iz proračuna, govori predsjednica kluba, Vlasta Dragušica.

  • Iz gradskog je proračuna za Judo klub „Mladost“ u 2018. godini izdvojeno 130.546,00 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Ako smo zadovoljni sa rezultatima ostvarenim u 2017. godini onda moramo biti  zadovoljni i sa dobivenim iznosom za 2018. godinu. Uvijek treba težiti boljim rezultatima jer ostvareni rezultati donose i veće godišnje iznose.

SREDSTVA Novac je utrošen uglavnom na natjecanja Prvenstva Hrvatske za sve dobne uzraste, Europske KUP-ove za kadete, natjecanja u RH prema kalendaru HJS za sve uzraste, Euro judo ligu za mlađe kadete i kadetkinje i dio za sportsku opremu (kimona, pojaseve, majice i sprave za vježbanje).

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Teško je reći koji je to iznos, jer ostvareni rezultati na PH otvaraju veće mogućnosti nastupa kadeta, juniora i seniora na Europskim KUP-ovima, Europskim prvenstvima i slično, što za sobom povlači i veće troškove.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Vlastiti prihodi od članarina, prihod od kotizacija Memorijala Josip Potnek i donacije.

Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Oko 100 članova, a 70 članova je bilo registrirano pri HJS za 2018.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Suradnja je odlična. Grad jako dobro pomaže besplatnim prijevozom na određena natjecanja u Hrvatskoj, subvencijom plaće jednog trenera i financiranjem dijela organizacije Memorijala Josip Potnek, te plaćanjem dijela liječničkih pregleda natjecatelja i uključivanjem jednog natjecatelja u Olimpijski ciklus.

ZADOVOLJNI To je stvarno puno i dovoljno dodatnih financijskih sredstava.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

Timon Perić osvojio je 2. mjesto na seniorskom Prvenstvu Hrvatske do 60 kg, 1. mjesto na kadetskom PH do 60 kg, 2. mjesto na PH za mlađe seniore do 66 kg, te nastupio za hrvatsku reprezentaciju na pet europskih kupova (najbolji plasman 9. mjesto na EK Koper 2018.). Stella Lovaković osvojila je 1. mjesto na PH za kadetkinje preko 70 kg i 3. mjesto na PH za mlađe kadetkinje preko 70 kg. Nives Grčić bila je 3. na PH za kadetkinje do 52 kg.

KATE U kata timovima Ana Kvolik/Donna Vadlja osvojile su 1. mjesto na PH u Katama no kati i 9 mjesto na EP, a Jelena Vuković Gotal/Zoran Malečić 1. mjesto na PH u Kime no kati i 9. mj. na EP.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Izuzetno je važna transparentnost proračuna, jer svi vide i znaju koliko je dobio naš klub, ali i mi znamo koliko su dobili drugi. Uspoređujemo se. Tako da nema tajni oko dodjele sredstava.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s