JOCO ĐUKIĆ Sva sredstva koja dobijemo ulažemo u naše natjecatelje

Joco Đukić, predsjednik Karate kluba Esseker

Rad Karate kluba Esseker usmjeren je na razvoj karate vještine i potencijala sportaša do maksimalnih sportskih dostignuća. Klub je na državnim prvenstvima osvojio preko sto medalja, a na svim otvorenim turnirima domaćim i međunarodnim te Europskim i Svjetskim prvenstvima natjecatelji postižu značajne rezultate. Klub je unazad nekoliko godina nositelj kvalitete karate sporta za grad Osijek. O suradnji s gradom, uspjesima članova u protekloj godini, te planovima za 2019. govori predsjednik kluba, Joco Đukić.

  • Iz gradskog je proračuna za Karate klub Esseker u 2018. godini izdvojeno 55.160 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

Da, s dobivenim iznosom smo zadovoljni. Mi smo uvijek zadovoljni, iako uvijek želimo više, to je normalna stvar.

NATJECANJA Sredstva koja je Grad izdvojio iz proračuna za naš klub utrošena su na odlazak naših natjecatelja na natjecanja.

Govorimo o namjenskim sredstvima koja jedino tako i mogu biti utrošena. Naši natjecatelji sudjelovali su na Europskom i svjetskom prvenstvu. Hrvatski karate savez ne pokriva troškove natjecanja za mlađe uzraste, juniore i kadete, tako da je dio dobivenih sredstava uložen na njihove odlaske na sva natjecanja tijekom godine, te nam ti novci dobro dođu.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Godišnje je za ovakav klub i funkcioniranje ovakvog pogona potrebno 100.000 do 120.000 kuna. Od Grada dobijemo polovinu potrebnog iznosa, a razliku pokrijemo od članarine. Moram istaknuti da bez financijske potpore roditelja ne bi bilo nastupa mlađih uzrasta, učenika i mlađih kadeta koji još nisu postigli respektabilne rezultate. Takve rezultate financira Hrvatski karate savez.

POZICIJA Svi natjecatelji moraju proći sve kategorije natjecanja, kako bi time, kao i njihovi prethodnici, došli na potrebnu razinu na kojoj će njihovi rezultati biti vrednovani, a klubu donijeti bolju poziciju.

Tim putem idu svi članovi koji treniraju dok ne dođu do pozicije da budu respektabilni natjecatelji u koje klub ulaže. Sva sredstva koja dobijemo ulažemo u takve natjecatelje.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Naš klub financira se od članarine koju plaćaju članovi. Županija nas je ove godine sufinancirala sa 3.000 kuna. To su sredstva, koja su uz iznos koji nam Grad dodjeljuje, naš osnovni izvor prihoda.

  • Koliko članova brojite? Kako su oni raspoređeni?

Karate klub Esseker trenutno broji ukupno 45 članova.

NATJECATELJI 32 člana kluba su natjecatelji koji se redovno natječu na svim natjecanjima.

Raspoređeni su po kategorijama učenici, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad rad vašeg kluba na još neki način?

Sa suradnjom smo zadovoljni.

KVALITETA Grad nam pomaže jer smo nositelji kvalitete s obzirom na rezultate koje ostvarujemo, te smo time postali korisnici sredstava iz proračuna. 

Klubovi nositelji kvalitete podijeljeni su u tri razreda, mi smo trenutno u drugom razredu. Svake četiri godine u Olimpijskom ciklusu vrši se nova kategorizacija.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članovi vašeg kluba postigli u 2018. godini?

U 2018. najznačajniji su nam rezultati ekipno prvo mjesto juniora koji su se plasirali  na EU prvenstvo. Juniorke ekipno su osvojile drugo mjesto. Pojedinačno u katama su na drugom mjestu, na trećem mjestu su seniori u borbama – ukupno sedam medalja sa  sedam državnih prvenstava. Uspješni smo i na turnirima koji su priprema za državna prvenstva. Po tome smo najkvalitetniji karate klub u Slavoniji.

VIŠE NATJECANJA U 2019. planiramo sudjelovati u što više natjecanja, niže rangiranih, županijska liga i  na prvenstvu Slavonije i Baranje, te državnim prvenstvima s kvalitetnijim natjecateljima.

Niža natjecanja koristimo za uvođenje mlađih članova u natjecanja, te stjecanje iskustva. Nakon toga ih vodimo na malo jača i viša natjecanja.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost je vrlo važna. Tako znamo tko je što sa svojim rezultatima postigao. Svaki klub u Gradu koji je nositelj kvalitete može prema svojim rezultatima unaprijed znati koliko potpore može očekivati u idućoj godini.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: