BRANKA STOJKOVIĆ Grad prepoznaje kvalitetne programe i skrbi o razvoju sporta

Klub ritmičko-športske gimnastike Rondo brojimo 145 članova, a pokrenuo je školu ritmičke gimnastike na području grada Osijeka – u gradskim vrtićima i osnovnim školama, gdje su djevojčice podijeljene u skupine prema napredovanju i godištu. Organizator je prestižnog natjecanja – Rondo kupa, koji se razvio u jedan od brendova grada Osijeka. O suradnji s gradom, uspjesima kluba, te organizaciji kupa, govori predsjednica kluba, Branka Stojković.

  • Iz gradskog je proračuna za Klub ritmičko-športske gimnastike Rondo u 2018. godini izdvojeno 57.243 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom? U što je on utrošen?

KRŠG „RONDO“ OSIJEK  je u 2018. primio iz gradskog proračuna na osnovi rezultata vrednovanja i bodovanja cijele 2017. godine 59.488 kuna. Rezultati bodovanja svrstali su naš klub u A kvalitetu grada Osijeka u kojem rade stručnjaci za ritmičku gimnastiku, a što je neophodno za razvoj i napredovanje Kluba.

NATJECANJA Natjecateljice vrhunskog A programa imale su ove godine 21 natjecanje na  međunarodnom i državnom nivou.

Iznos je utrošen za praćenje natjecateljica i stručnog osoblja, trenera i sutkinja na natjecanja, te na uplate kotizacije natjecateljica.

  • Koliki je iznos potreban za funkcioniranje vašeg kluba?

Za funkcioniranje našeg Kluba potrebno je tri puta više novca od iznosa koji nam je doznačen iz gradskog proračuna.

PROMOCIJA Međutim, mi smo zadovoljni što smo prepoznati od grada Osijeka i Osječko-baranjske županije  i nastojimo promovirati u svakom trenutku i grad i županiju, te razvijati ritmičku gimnastiku na širem području dostupno svim djevojčicama.

  • Koji su vam drugi izvori prihoda?

Drugi izvori prihoda su od sponzora, javnih poziva grada Osijeka i objavljenih natječaja poduzeća u gradu Osijeku i Osječko baranjskoj županiji, kao i na državnom nivou .

  • Koliko članica brojite? Kako su one raspoređene?

Zasada brojimo 145 članova, ali svaki dan nam broj članova raste. Pokrenuli smo školu ritmičke gimnastike na području grada Osijeka – u gradskim vrtićima, osnovnim školama i u večernjim terminima gdje su djevojčice podijeljene u skupine prema napredovanju i godištu. Za sada nam se treninzi održavaju u OŠ Svete Ane i Obrtničkoj školi svim danima u tjednu od 18 do 19, 30 sati, te u OŠ Franje Krežme subotom od 8,30 do 11,30 sati.

VAŽNO Moram napomenuti da je bitno kakvi stručnjaci rade sa malodobnom djecom zbog njihovog razvoja.

Tu mislim na kineziologe, a ne na trenere koji se sami nazivaju trenerima. Ovo govorim kako nam mladi talenti ne bi propadali.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li grad rad vašeg kluba na još neki način?

Suradnja s gradom Osijekom je na visokoj razini, jer grad prepoznaje kvalitetne programe i skrbi o razvoju sporta.

Grad nam pomaže preko javnih poziva u kupnji i opremanju kluba različitim sportskim rekvizitima koji su potrebni za razvoj ritmičke gimnastike, te na podržavanju stručnih seminara i kvalitetnih kampova za djevojčice najvišeg ranga natjecanja.

  • Vaš Rondo kup postao je jedna od prepoznatljivih manifestacija u gradu. Iz godine u godinu broji sve više natjecatelja. Je li organizacijski to zahtjevno natjecanje? Koliko vam grad pomaže u tome?

RONDO KUP se razvio u jedan od brendova grada Osijeka koji je od posebnog interesa za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju, a koje broji sve više natjecateljica i različitih klubova iz cijeloga svijeta koji vole doći u Osijek i u prekrasnu dvoranu Gradski vrt.

ZAHTJEVNO Organizacijski je veoma zahtjevno natjecanje, ali imamo podršku od strane grada – financijsku i u vidu dodjele sportske dvorane Gradski vrt za ovo prestižno natjecanje.

  • Koji su najveći uspjesi koji su članice vašeg kluba postigle u 2018. godini?

Svaki tjedan natjecateljice KRŠG RONDO OSIJEK  na Međunarodnim turnirima u organizaciji svjetske federacije osvajaju medalje i stoje na postolju. Međutim, kako je to ritmička gimnastike, vrednuju se najviše rezultati na nacionalnom državnom nivou.

USPJEH Najbolji rezultat ove godine napravila je Iva Janjić, kadetkinja, osvojivši drugo mjesto u višeboju i na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske.

Tu su i druge djevojčice i juniorke, seniorke i mlađe kadetkinje koje promoviraju grad Osijek diljem Europe.

  • Grad Osijek ponovno je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna je veoma važna, budući da podiže kvalitetu Klubova i samu kvalitetu rada Grada Osijeka.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s