Prezentacija projekta IT parka

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš zajedno je sa suradnicima održala konferenciju za medije na temu IT parka, prezentirala projekt i mjere koje dodatno poboljšavaju povoljno poduzetničko okružje za poslovanje IT/ICT tvrtki u Osijeku.

PREGOVORI Gamoš je podsjetila, da je najviše vremena proteklo u pregovorima s Poljoprivrednim institutom u svezi sa zamjenom zemljišta, što je okončano tek u listopadu prošle godine.

U međuvremenu Grad Osijek je donio Odluku o osnivanju Poduzetničke zone IT park, Program poticaja i olakšica za ovu poduzetničku zonu te izradio niz ključnih i veoma zahtjevnih dokumenata kao što su: Idejno-arhitektonsko rješenje, Parcelacijski elaborat, Elaborat procjene vrijednost prava građenja, Prijedlog javnog poziva za osnivanje prava građenja i Prijedlog ugovora o osnivanju prava građenja.

Grad je time poduzeo sve neophodne korake za objavu Javnoga poziva za osnivanje prava građenja. Ipak, pričekat će se provedba parcelacijskog elaborata u Katastru, koja temeljem dosadašnje prakse i definiranih zakonskih rokova neće poremetiti daljnji slijed realizacije ovog projekta.

PROJEKT IT park je strateški projekt Urbane aglomeracije Osijek i 85% financiranja planirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj te alocirano kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u iznosu od 2 milijuna eura.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: