U završnici 2018. čak 45 potpora osječkim poduzetnicima

Devetoj skupini poduzetnika, ujedno i posljednjoj u 2018. godini, u Gradskoj su upravi dodijeljene potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva u 2018.

DODATNA SREDSTVA Ovo je daleko najbrojnija skupina, jer je odobreno čak 45 potpora (za 42 poduzetnika), a kako bi svi prijavljeni koji su zadovoljili uvjete i dobili potpore, osigurano je dodatnih 240.000 kuna, što uz već postojeća sredstva, čini iznos od ukupno 2.386.691,88 kuna za 2018. godinu.

Ukupno 179 potpora tijekom 2018. primio je 171 poduzetnik, budući da je moguće prijaviti se na više mjera istovremeno. Radi se o bespovratnim sredstvima kroz sedam mjera kojima Grad želi ojačati konkurentnost nastupa osječkih mikro, malih i srednjih poduzetnika (trgovačkih društava, obrta i zadruga) na tržištu te podići razinu njihovih poduzetničkih znanja i vještina.

– Za ovu, 2019. godinu, priprema se još šira lepeza mjera, koja će obuhvatiti i one koji se do sada nisu pronašli u postojećim mjerama, a javni poziv prilagođavamo krajnjim korisnicima osluškujući njihove potrebe i želje – poručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

MOGUĆNOSTI Tako će sljedeći natječaj, za razliku od ovoga koji je bio usmjeren više proizvodnim djelatnostima, ponuditi više mogućnosti primjerice poduzetnicima koji dolaze iz IT sektora i nekih drugih uslužnih djelatnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s