Uručeno 28 stipendija Zaklade Srce grada Osijeka

Uz čestitke i želje za uspješnim nastavkom studiranja te velikim očekivanjima od stipendista Zaklade, s obzirom na njihovu izvrsnost, u foyeru HNK u Osijeku Ugovore o stipendiranju uručili su zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham.

Svečanost su glazbenim nastupom obogatile Brevisice.

VELIKI INTERES U 2017. i 2018. Zaklada je osigurala ukupno 29 stipendija, a u 2019. dodatnih 28. Na Javni natječaj objavljen 15. listopada, s produženim rokom prijave zbog velikog interesa do 9. studenoga, prijavilo se 36 studenata, od kojih je uvjete ispunilo 29, no jedan je naknado prihvatio Državnu stipendiju.

Za ovaj, treći krug stipendija zaklade, osigurano je 540.000 kuna. Ukupna vrijednost pojedinačne stipendije iznosi 18.000 kuna, a dodjeljuje se 1.000,00 kuna mjesečno u razdoblju od listopada 2018. do rujna 2019., potom 3.000 kuna jednokratno u listopadu 2019. ukoliko je ispunjen uvjet redovnog upisa u višu akademsku godinu ili obrane završnog rada na završnoj godini, te 3.000 kuna jednokratno u listopadu 2019. ukoliko je ispunjen uvjet položenih svih ispita za akademsku godinu 2018./2019.

Osim novčane pomoći, Zaklada će korisniku stipendije pokušati osigurati mentora – prijatelja Zaklade na osječkim fakultetima za pomoć u dodatnom stručnom i znanstvenom radu te suradnju s donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje stipendista.

POTPORA Najveći podupiratelj i pokrovitelj Zaklade je Grad Osijek, a osnovana je u želji pružanja potpore mladim darovitim ljudima u njihovom školovanju za koje njihove obitelji nemaju dovoljno materijalnih sredstava.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: