Stanari odvajaju šest vrsta otpada

Unikom je dijelu svojih korisnika omogućio sortiranje čak šest vrsta različitog komunalnog otpada na kućnom pragu.  Riječ je o pilot-projektu namijenjenom stanarima višestambenih zgrada koji će s dodatnim posudama za razdvajanje stakla, metala i organskog otpada (uz već postojeće posude za plastiku i papir) moći značajno smanjiti količinu ukupnog mješovitog komunalnog otpada.

SVE ZGRADE Projekt će se nastaviti i u drugim višestambenim zgradama pa bi do kraja iduće godine trebao obuhvatiti sve zgrade u Osijeku.

Sve je krenulo na inicijativu stanare koji su iskazali svoju želju Unikomu za razdvajanjem svih navedenih vrsta otpada. Ovakav način zbrinjavanja otpada na kućnom pragu, koji količinu miješanog komunalnog otpada svodi na minimum rijetkost je i u Europi.

MANJE OTPADA Slijedom toga, smanjit će se i potreba za većim volumenom posuda za mješoviti komunalni otpad što će značiti i manje račune za Osječane.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota zajedno je s direktorom Unikoma Davorom Vićem posjetio višestambenu zgradu na Gornjodravskoj obali 90a,  čijim su stanarima, uz postojeće posude za miješani otpad, plastiku i papir, podijeljene i posude za staklo, metal i organski otpad.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s