ŽELJKO BOSILJ Naše korisnike želimo potaknuti na komunikaciju, socijalizaciju i stjecanje novih znanja

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije broji 80 članova. Trenutno provodi nekoliko projekata, a projekt „Zlatne ruke UGsOOs“ financiran  je sredstvima iz gradskog proračuna. O projektu, te ostalim aktivnostima govori predsjednik udruge, Željko Bosilj.

  •  Udruga gluhoslijepih osoba Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije iz proračuna je Grada Osijeka za 2018. godinu za projekt „Zlatne ruke UGsOOs“ dobila 10.000 kuna. O kakvom je projektu riječ? Koliko je osoba uključeno i gdje se projekt provodi?

Projektom se osnažuju i savjetuju, te socijalno uključuju osobe sa senzoričkim oštećenjima. Zajedno s volonterima, kroz razne edukacije i promicanje prava gluhoslijepe osobe nastojimo uključiti u zajednicu.

POTICANJE Korisnike želimo potaknuti na komunikaciju, socijalizaciju i stjecanje novih znanja putem različitih radionica.

U projekt su uključene 42 osobe. Projekt se provodi većinom na području Osijeka, no općenito na području Osječko-baranjske županije.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što je on utrošen?

Dobivenim smo iznosom zadovoljni. Koliko smo tražili toliko smo i dobili. Sredstva su utrošena na održavanje različitih radionica, sitni inventar, organiziranje sportsko rekreativnih radionica u prirodi, a dio i za podmirenje putnih troškova volonterima.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

Imamo 80 članova. Već treću godinu provodimo program voditelja za gluhoslijepe osobe koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj i socijalnu politiku kojim se osiguravaju usluge prevođenja za osobe sa senzoričkim oštećenjima.

Provodimo i projekt „Moći pomoći“ kojim korisnicima pružamo pomoć pri sitnim kućanskim poslovima.

Imamo i puno više partnerstava negoli prošle godine.

PARTNERSTVA Partneri smo Hrvatskom savezu gluhoslijepih osoba „Dodir“ na projektu jačanja i socijalnog uključivanja gluhoslijepih građana kroz jačanje i daljnji razvoj prevođenja znakovnog jezika.

Iz naše je udruge u projekt uključeno devet korisnika. Sudjelujemo i u projektu „Kultura bez granica i prepreka i za gluhoslijepe osobe sa 54 +“ kroz koji radimo na interaktivnoj predstavi koja će se, osim u Osijeku, održati i u Zagrebu, Splitu i Varaždinu. Partneri smo i  ženskoj udruzi Izvor u projektu „Pokreni“ čiji je cilj osnaživanje, edukacija, kreativnost i napredak stručnjaka u radu s gluhoslijepim osobama.

  • Gdje se okupljate? Tko vam se može pridružiti?

Okupljamo se u prostorijama naše udruge u osječkom pothodniku, a pridružit nam se mogu svi ljudi dobre volje.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način? Kako ocjenjujete suradnju s Gradom?

Zadovoljni smo dugogodišnjom suradnjom. Najviše surađujemo s Upravnim odjelom za socijalnu zaštitu umirovljenika i zdravstvo. Imamo vrlo uspješnu komunikaciju.

ZAPOŠLJAVANJE Grad Osijek nam je također pomogao u zapošljavanju teže zapošljivih skupina građana kroz program javnih radova „Moći pomoći“.

  • Grad Osijek je ponovno i ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je vrlo važna zbog jačanja povjerenja građana. Omogućuje bolji uvid i kontrolu u dobivena sredstva.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s