Dodijeljene nagrade Krunoslav Sukić

Pedagoginji Amaliji Krstanović nagrada Krunoslav Sukić za životno djelo uručena je za njezin nemjerljivi doprinos miru kroz cjeloživotnu podršku ljudima, mirovnim aktivistima, učiteljima i mladima te posebice za podršku ljudima tijekom i nakon mirne reintegracije.

VAŽNO Članica Odbora za dodjelu nagrade Katarina Kruhonja ocijenila je da je ova nagrada važna za hrvatsko društvo jer unosi svijest o važnosti izgradnje mira.

Dodijeljena su i Priznanja Krunoslav Sukić, a dobili su ih Udruga Roditelji u akciji RODA (za nenasilnu akciju godine #PrekinimoŠutnju) i Jelka Glumičić za hrabrost i ustrajnost u zalaganju za sve žrtve rata, za očuvanje antifašističkih vrijednosti i temeljnih ljudskih i ženskih prava. Priznanje Mirotvorna škola dobile su Srednja škola Delnice, Ekonomska škola Vukovar i Islamska gimnazija dr. Ahmeda Smajlovića iz Zagreba.
Priznanja Krunoslav Sukić – Knjiga godine dobili su urednici Zoran Grozdanov i Nebojša Zelić za knjigu Vjera u dijalog i Rajko Grlić za knjigu Neispričane priče.

Posebno Priznanje Krunoslav Sukić dodijeljeno je Luki Omanu za pionirski rad na promociji zaštite životinja i veganstva kao solidarnosti sa životinjama, ljudima, planetom i budućim generacijama.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s