ZLATKO BEBEK Želimo razviti građanski aktivizam i integrirati ranjive skupine u lokalnu zajednicu

Članovi UHDDR-a Sveti Rok, te boćarskog kluba “Dragovoljac Sveti Rok” o Našičkom bajeru brinu od 2000. godine. Bio je to prostor najveće divlje deponije otpada u širem središtu grada, koji je sada uređen. O projektu Boćarskog kluba „Zdrav život u zdravom okolišu“, te suradnji s Gradom Osijekom, govori predsjednik kluba Zlatko Bebek.

  •  Boćarski klub „Dragovoljac – Sveti Rok“ za projekt „Zdrav život u zdravom okolišu“ iz gradskog je proračuna u ovoj godini dobio 8.100 kuna. O kakvom je projektu riječ, gdje se  provodio i koliko je osoba bio obuhvaćeno njime?

Kroz ovaj je projekt obuhvaćeno okupljanje građana radi promicanja sporta i zdravog življenja, te zaštite okoliša. Ujedno, organizirale su se radne akcije – sportske, zabavno-kulturne, kao i rekreativne aktivnosti u prirodi, a sve u interesu razvoja građanskog aktivizma te integracija ranjivih skupina u lokalnu zajednicu.  Projekt se provodi na Športsko-rekreacijskom centru „Heroji Rosinjače“.

VOLONTERI Riječ je o bivšem bajeru uz Našičko naselje i o najvećoj divljoj deponiji smeća u širem centru Grada do 2000 godine.

Dugogodišnjim volonterskim radom uspjeli smo Centar podići na zavidnu razinu, a zauzvrat nam ga je Grad Osijek 2003. dodijelio na skrbništvo i brigu.

U projektu je sudjelovalo oko 200 osoba.

  • Jeste  li zadovoljni dobivenim iznosom. U što je on utrošen?

Iznos je takav kakav je. Utrošen je za održavanje ŠRC „Heroji Rosinjače“ i Školu u prirodi za djecu.

  • Koliko članova brojite i koje još projekte provodite?

Naš klub broji 98 članova.

REKREACIJA Osim izgradnje i uređenja sportskih i rekreacijskih objekata, članovi se rekreativno bave sportom, te sudjeluju na sportskim manifestacijama i natjecanjima.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge i na neki drugi način? Kako ste zadovoljni suradnjom s gradom?

Grad maksimalno pomaže i više smo nego zadovoljni.

  • Koji su drugi izvori prihoda vaše udruge?

Osim sredstava iz Gradskog proračuna kroz projekte koje provodimo, financirani smo dijelom i od Gradske četvrti Gornji grad, te nekoliko pravnih osoba.

  • Grad Osijek je i ove godine dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Izuzetno važna.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s