Prvi Sajam tehničke kulture

Predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Željko Požega sudjelovao je u otvorenju 1. Sajma tehničke kulture Osijek Tehnicoolum na Pampasu.

Organizacija 1. TEHNICOOLUMA – sajma tehničke kulture, predstavlja krunu ovogodišnje uspješne suradnje Osječkog sajma d.o.o. i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a sve sa ciljem popularizacije tehničke kulture. Sajamska priredba održala se na sajamskom prostoru Pampas, 7. i 8. prosinca 2018.

SUDJELOVANJE Svoj pečat temeljenja sajamskog programa i stručno pratećih aktivnosti na znanstvenim osnovama, svojim aktivnim sudjelovanjem dale su znanstvene ustanove, škole i fakulteti.

Zatvoreni paviljonski prostor od 1200 m² i 300-tinjak m² otvorenog izložbenog prostora bio je mjesto održavanja sajamskih izložbi, kreativnih i edukativnih radionica (30-tak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dronovi i sl.), izložbi dostignuća iz djelokruga rada udruga proisteklih iz tehničke kulture, zajednica i centara tehničke kulture.

ZNANJE I VJEŠTINE O direktnoj vezi tehnike, tehničkih znanja i vještina s izborom budućeg zanimanja u obrtničkoj djelatnosti svjedočili su majstori – obrtnici, u organizaciji Udruženja obrtnika Osijek.

U komunikaciji s posjetiteljima prezentirat će svoje djelatnosti u direktnoj vezi s tehničkim obrazovanjem.

Glavni je organizator Osječki sajam d.o.o., dok su Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije suorganizatori.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s