SLAVICA VRANJEŠ Zahvalni smo za svaku dobivenu kunu koja doprinosi realizaciji aktivnosti usmjerenih starijim osobama

Udruga za promicanje kvalitete života starijih osoba Klub 60+ osnovana je s ciljem promicanja kvalitete života starijih osoba. O projektu „Za zdravo tijelo i zdrav duh!“, suradnji s Gradom Osijekom te ostalim projektima koje provode, govori predsjednica udruge, Slavica Vranješ.

  • Udruga za promicanje kvalitete života starijih osoba Klub 60+ iz proračuna je Grada Osijeka za 2018. godinu za projekt „Za zdravo tijelo i zdravi duh!“ dobila 30.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Radi se o projektu usmjerenom unapređenju kvalitete života umirovljenika Grada Osijeka kroz dnevne aktivnosti koje uključuju vježbe za osteoporozu, kralježnicu i inkontinenciju zatim tečaj engleskog jezika za seniore te niz edukativnih radionica na temu psihologije starenja, zdrave prehrane, zdravog starenja, pravnog i financijskog savjetovanja.

  • Jeste li zadovoljni dobivenim iznosom? U što je on utrošen?

Zahvalni smo za svaku dobivenu kunu koja doprinosi realizaciji aktivnosti usmjerenih starijim osobama, radi čega naša udruga i postoji.

PLANIRANJE Naravno, uvijek ima više potreba i dobrih ideja nego što nam je na raspolaganju resursa za njihovo provođenje, no uz promišljeno planiranje i jasno rangiranje prioriteta nastojimo ostvariti optimalne rezultate.

Sredstva dobivena od Grada Osijeka kroz projekt „Za zdravo tijelo i zdravi duh!“ raspoređuju se u skladu s odobrenim proračunom odnosno prethodno navedenim aktivnostima.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

U Klubu 60+ posljednjih 10-tak godina aktivno je oko 125 članova koji sudjeluju u redovnim i projektnim aktivnostima.

PET PROJEKATA Tijekom 2018. godine provodimo ukupno pet projekata koje sufinanciraju Zaklada Slagalica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kroz projektne aktivnosti provodili smo vježbe medicinske gimnastike za seniore, tečajeve engleskog jezika i informatike, kulturno-kreativne te literarno-dramske radionice, rekreativni ples Zumba Gold i zvukoterapiju te razne edukativno-informativne radionice.

  • Gdje se okupljate? Tko vam se sve može pridružiti?

Od samog početka Klub 60+ djeluje u prostorijama Ustanove za zdravstvenu njegu Jadranka Plužarić, na adresi Otokara Keršovanija 33, Osijek.

DOBRODOŠLI Aktivnosti udruge su primarno usmjerene umirovljenicima koji nam se uvijek mogu pridružiti, a također su dobrodošli i volonteri koji nam pomažu u realizaciji projekata.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način? Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom?

Vrlo smo zadovoljni suradnjom i podrškom Grada Osijeka. Osim kroz sufinanciranje projekata surađujemo i kroz razne manifestacije, poput obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba i Svjetskog dana zdravlja.

  • Vodi li Grad više računa o osobama treće životne dobi u odnosu na prijašnje godine?

Obzirom da Klub 60+ djeluje od 2005. godine, a da je tek 2015. godine formalno registriran kao udruga, čime smo stekli uvjete za prijavu na javne natječaje.

SURADNJA Suradnja s Gradom Osijekom je došla do izražaja upravo u posljednje tri godine za koje razdoblje svakako potvrđujemo da Grad Osijek vodi računa o osobama treće životne dobi i nadamo se da će tako ostati.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost potrošnje javnih sredstava je uvijek važna jer se na taj način gradi povjerenje lokalne zajednice. Podržavamo rad Grada Osijeka i radujemo se dugoročnoj budućoj suradnji.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2018. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s