Radni sastanak predstavnika nacionalnih manjina

Uz tekuću radnu problematiku, razgovaralo o mogućnosti uključivanja predstavnika nacionalnih manjina u program proslave Dana grada, 2. prosinca.

POKRETAČI MKD „ Braća Miladinovci“ pokretač je ideje i glavni organizator koncerta „ Susret nacionalnih manjina grada Osijeka“, koji je planiran za 30. studenoga 2018. u 18 sati u Domu Hrvatske vojske.

Tom prigodom upućen je poziv i predstavnicima drugih nacionalnih manjina da se prigodnim točkama priključe programu. Pozivu se odazvalo trinaest predstavnika nacionalnih manjina, među njima i one koje u gradu Osijeku nemaju svoja Vijeća i predstavnike, kao primjerice Romi, Česi…

Istoga dana planirano je i kulturno-gastronomsko-umjetničko predstavljanje nacionalnih manjina u prostorijama GČ Tvrđa u vremenu od 18 do 23 sata. Programu obilježavanja Dana grada priključuje se i mađarska nacionalna manjina izložbom „ Retfalačka povijest“, koja će biti otvorena 1. prosinca 2018. u prostorijama Nepkora.

– Nacionalne manjine koje žive na području Osijeka žele doprinijeti kulturnom životu grada pa tako i ovogodišnooj proslavi Dana grada. Organizator programa ove je godine Makedonsko kulturno društvo ‘Braća Miladinovci’, koje je već dobilo priznanje Pečat Grada Osijeka 1999. upravo za doprinos multikulturalnosti – istaknuo je zamjenik gradonačelnika, Boris Piližota.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: